Ирландският министър-председател Лео Варадкар отхвърли възможността за „твърда граница“ между

...
Ирландският министър-председател Лео Варадкар отхвърли възможността за „твърда граница“ между
Коментари Харесай

Ирландия: Няма да има твърда граница със Северна Ирландия

Ирландският министър-председател Лео Варадкар отхвърли опцията за „ твърда граница “ сред страната му и Северна Ирландия и добави, че е уверен, че няма да има нужда за паспортен надзор сред страните след Brexit, написа The Daily Express.
Варадкар реагира на загрижеността на някогашния ирландски президент Мери МакАлеси, която изрази подозрение по отношение на това дали Европейски Съюз и Англия регистрират ирландските жители, които би трябвало да могат да се придвижват през границата, както и другите европейски жители. Тя уточни, че не може да си показа по какъв начин паспортният надзор може да бъде избегнат.
Варадкар съобщи, че е сигурен, че паспортен надзор няма да бъде нужен. Той уточни, че Англия би желала да управлява имиграцията, само че не посредством инспекции по границите, а налагайки ограничавания върху правото на работа.
„ В политиката и в живота нищо не е 100%, само че съм уверен, че няма да има паспортен надзор сред Северна Ирландия и Ирландия. Ние желаеме да има опция хората да пътуват свободно сред северната и южната част на острова. Британското държавно управление желае същото, както и нашите европейски сътрудници “, съобщи ирландският министър-председател.
Той добави, че фактът, че и Дъблин, и Лондон, и Белфаст, и Брюксел желаят да има пътешестване без паспорт, му вдъхва убеденост, съобщи Фокус.
„ Разбирам терзанията на някогашния президент МакАлеси, само че това е сфера, в която съм сигурен. Няма да има потребност от паспорти при пътешестване в Северна Ирландия “, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР