Ирландските медици съобщиха за един от най-необичайните случай в своята

...
Ирландските медици съобщиха за един от най-необичайните случай в своята
Коментари Харесай

Този ирландец доказа, че не ви трябва мозък, за да живеете

Ирландските медици оповестиха за един от най-необичайните случай в своята процедура – 84-годишен мъж, който е бил докаран в незабавното поделение на болница след мощно рухване и недоволства от самозабравяне, съумял да доживее до дълбока напреднала възраст без част от своето дясно полукълбо.

При това предварителната диагноза, сложена от медиците, не се удостоверила: вместо инсулт компютърната томография посочила „ запълнена с въздух празнина “ с дължина от 10 сантиметра в дясната челна част на мозъка.

И това е забавно! Немски учени откриха метод за попречване на инсулт! Четете още забавни вести и потребни препоръки за вашето здраве на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to.

До плашещите резултати от компютърната томография на възрастният мъж довела по този начин наричаната въздушна херния – пневматоцеле, която се следи при пациенти с развалени обособени елементи от тялото и вътрешните органи. При това проучванията посочили и съществуването на остеома – доброкачествено образувание в лицевата кост, отделяща носовата празнина от основния мозък. Именно през този „ клапан “ в мозъка на мъжа постъпвал въздух, който оставал там в течение на десетилетия, смачквайки основния мозък и нарушавайки координацията.

 Фото © Lehmer et al./BMJ Case Reports

Заради зародилото налягане мъжът, който неведнъж се оплаквал на своя лекуващ доктор от самозабравяне, претърпял микроинсулт. Оперативната помощ и наблюдението над мъжа в течение на 12 седмици посочили, че откритите „ недостатъци “ в главата му не съставляват никаква заплаха за живота му.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР