Иранските власти възнамеряват да използват камери за видеонаблюдение, за да

...
Иранските власти възнамеряват да използват камери за видеонаблюдение, за да
Коментари Харесай

Иранските власти ще използват камери, за да следят за носенето на хиджаб

Иранските управляващи имат намерение да употребяват камери за видеонаблюдение, с цел да наблюдават по-строго за съблюдаване на правилото за носене на хиджаб, съобщи ДПА, като се базира на локални медии. Съответният законопроект се приготвя от Иранския парламент като главната му цел е да попречи на даването на обществени услуги на дами, които подценяват строгите ислямски правила за обличане.

Камерите ще наблюдават дали се носи съответната кърпа в персоналния автомобил, на пешеходни пътеки и на други публични места и тези дами, които бъдат снимани в нарушаване на закона, първо ще получават предизвестие, при наново нарушаване ще бъдат глобявани. Документът за идентичност ще бъде блокиран до момента в който нарушителят не се издължи. Обсъждат се и такива ограничения като общественополезен труд, курсове за превъзпитание, забрани за овакантяване на страната и ограничавания за наемане на работа.

В Иран избухнаха невиждани митинги против ръководещите духовници след гибелта през септември на млада жена, арестувана от нравствената полиция. След всеобщите безредици доста дами в огромните градове към този момент не носят хиджаб.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР