Иранските власти съобщиха, че са арестували 67 души, заподозрени във

...
Иранските власти съобщиха, че са арестували 67 души, заподозрени във
Коментари Харесай

67 арестувани в Иран по подозрение за финансови измами

Иранските управляващи оповестиха, че са арестували 67 души, обвинени във финансови измами.

" Арестувани бяха 67 обвинени. Някои от тях бяха пуснати под гаранция. Повече от 100 души, измежду които държавни чиновници и работещи в частния бранш, имат възбрана за овакантяване на страната ", съобщи представител на правосъдната власт, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Сред арестуваните е някогашен заместник-председател на иранската централна банка. Някои от задържаните ги заплашва смъртна присъда.

Иран се сблъсква с възобновените американски наказания и с митинги против спекулата и корупцията. Създават се специфични ислямски революционни съдилища, които да съдят обвинените по ускорена процедура, откакто в събота висшият водач аятолах Али Хаменей прикани за бързо и заслужено правораздаване, с което Иран да се опълчи на водената против себе си от задгранични врагове " икономическа война ".

Иранският риал от април загуби към половината от цената си, а елементарните иранци обезверено търсят долари, с цел да запазят спестяванията си.

Централната банка и правосъдната власт упрекват " враговете " за сриването на националната валута и за повишаването на златните монети. Намеква се, че Съединени американски щати, Израел, Саудитска Арабия и иранската съпротива в чужбина са виновни за митингите и икономическите усложнения, показва Ройтерс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР