Иранските власти екзекутираха днес четирима души, обвинени в работа за

...
Иранските власти екзекутираха днес четирима души, обвинени в работа за
Коментари Харесай

Иран екзекутира четирима души, обвинени, че са шпионирали в полза на Израел

Иранските управляващи екзекутираха през днешния ден четирима души, упрекнати в работа за израелската разследваща организация МОСАД, заяви държавната осведомителна организация ИРНА.
 
Ислямската република от години упреква Израел, че организира секрети интервенции на нейна територия. Техеран неотдавна упрекна еврейската страна и западните разследващи служби, че подклаждат експлоадирането на революция в Иран, в който през последните седмици се провеждат най-големите антиправителствени митинги от Ислямската гражданска война през 1979 година.
 
Агенция ИРНА заяви, че с решение на Върховния съд са били екзекутирани четирима души " за съдействие с разследващите служби на ционисткия режим и за похищение ".
 
Трима други са били наказани с присъди сред пет и 10 години затвор за разнообразни закононарушения, измежду които дейности против националната сигурност, съучастие в похищение и нелегално владеене на оръжие, съобщи новинарската организация Мехр.
 
Агенция Тасним уточни, че обвинените са били наказани през юни, преди началото на митингите, след взаимно следствие на министерството на разузнаването и Революционната армия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР