Иранската елитна революционна гвардия започна военни учени в Персийския залив,

...
Иранската елитна революционна гвардия започна военни учени в Персийския залив,
Коментари Харесай

Иран провежда учения в Персийския залив, след навлизането на самолетоносач на САЩ

Иранската елитна революционна армия стартира военни учени в Персийския залив, откакто американски самолетоносач навлезе в залива на фона на възходящото напрежение с Вашингтон за наново въвеждане на американски наказания, оповестява " Алгеманйнер ".

Десантни сили демонстрират умения в ирански залив на остров Кешм по време на учения, в които вземат участие и военни кораби, хеликоптери, дронове, ракетни установки и командоси.

" Надяваме се, че с тези учения нашите врагове ще осъзнаят повече от всеки път какъв брой унищожителен ще бъде нашият отговор към всяко тяхно деяние ", разяснява военачалник Мохамад Али Джафари.

Кешм, най-големият остров в Персийския залив, се намира покрай Ормузкия пролив, през който минава една трета от петрола в света, транспортиран с танкери.

Американският самолетоносач " Джон Стенис " влезе в Персийския залив в петък и бе последван от моторни лодки от Революционната армия. Източници на " Ройтерс " оповестяват и за ирански дрон, летящ наоколо.

Гвардейските моторни лодки са изстреляли ракети, само че говорителката на американския флот съобщи, че те са били ориентирани надалеч от американските кораби.

" Вярваме, че това е част от военноморските им учения ", съобщи лейтенант Хлое Морган, представител на Бахрейнския пети флот на Съединени американски щати.

" Ние се стремим да подкрепим нашите съдружници от Персийския залив и да им кажем, че ще продължим да бъдем ангажирани в тази област и да осигурим еднакъв достъп до интернационалните води ", изяснява капитанът на самолетоносача Ранди Пек.

" Те са пристигнали, претендирайки, че обезпечават сигурността на страните от Персийския залив... Но Иран би трябвало да обезпечи сигурност за Ормузкия проток, за Персийския залив и за нашите другари и приятелски страни на южното крайбрежие ", добавя Иран.

В края на ноември, Иран предизвести, че базите на Съединени американски щати в Афганистан, ОАЕ и Катар и американските самолетоносачи в Персийския залив са в обсега на ирански ракети.

Иран, който твърди, че ракетната стратегия е чисто отбранителна, заплаши да наруши петролните доставки през пролива Хормуз в Персийския залива, в случай че Съединени американски щати се опитат да попречат на иранския експорт на нефт.

В началото на декември, иранският флот пусна стелт унищожител лично произвеждане в Персийския залив, защото " напрежението с врага Съединени американски щати се усилва ".

Миналата седмица, командващ на революционната армия на Иран разяснява, че са направили тест с балистични ракети. Страната изясни, че ще продължи тестванията с ракети, с цел да построи отбраната си и отхвърли, че това е в нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР