Иран заплаши да стартирана отново старите си системи и пристъпи

...
Иран заплаши да стартирана отново старите си системи и пристъпи
Коментари Харесай

Иран заплаши да увеличи обогатяването на уран до 20%

Иран заплаши да стартирана още веднъж старите си системи и пристъпи до внезапно увеличение на обогатяването на уран до 20%, съобщи Ройтерс. Това ще е идната крачка, която ще отдалечи страната от подписаното през 2015 година нуклеарно съглашение.
Заплахата е направена от представителя на иранската нуклеарна организация. Ако този ход бъде подхванат, това ще е внезапен скок, идващ Техеран към създаването на атомна бомба, отбелязва Ройтерс.
По-рано Техеран заяви, че е постигнал обогатяване на уран от 4,5%, което също е в директен прорез със съглашението от 2015 година.
Съгласно публикуваното известие, „ тази заран Иран мина 4,5% обогатяване на уран “, като представителят на Техеран е разкрил, че „ това равнище е изцяло задоволително за работата на атомната електрическа централа в страната “.
В неделя, когато Техеран разгласи, че ще премине бариерата от 3,67%, тамошните управляващи подчертаха, че това ще бъде за по-добрата работа на единствената АЕЦ, която работи в близкоизточната страна, напомня Франс прес.
Междувременно Русия изрази угриженост поради проектите на Иран да наруши контрактувания таван за обогатяване на уран.
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че „ обстановката, несъмнено, основава грижи “. Пред публицисти в съветската столица той добави „ Русия се стреми да продължи разговора и напъните на дипломатическия фронт “. Ние към момента поддържаме иранската договорка, безапелационен е представителят.
Китай упрекна Съединени американски щати да обстановката. Според формален Пекин " едностранният тормоз " на Съединени американски щати е повода за ескалацията на иранската нуклеарна рецесия. В свое изказване представителят на външното министерство в Пекин съобщи, че „ обстоятелствата демонстрират, че едностранният тормоз се трансформира в разрастващ се израстък “. Прекомерният напън, упражняван от Съединени американски щати по отношение на Иран е основната причина за иранската нуклеарна рецесия, безапелационните са от китайското ведомство.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР