Иран въведе санкции срещу Централното разузнавателно управление (ЦРУ) и високопоставени

...
Иран въведе санкции срещу Централното разузнавателно управление (ЦРУ) и високопоставени
Коментари Харесай

Иран въведе санкции срещу ЦРУ и американски военни

Иран вкара наказания против Централното разследващо ръководство (ЦРУ) и високопоставени представители на въоръжените сили на Съединени американски щати, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Списъкът, оповестен през вчерашния ден от иранското министерство на външните работи, включва 10 физически лица и четири организации. В него попада и командващият американските въоръжени сили в Близкия изток военачалник Майкъл Курила.

Според Техеран глобените американци предизвикват насилието, а също по този начин и терористичните прояви. Наказателните ограничения са наложени по отношение на антиправителствените митинги в Иран напоследък.

Дали глобите ще имат някакво действително влияние върху хората и организациите, на които са наложени, към момента не е ясно, отбелязва ДПА. Според наблюдаващи това по-скоро е алегоричен ход от страна на иранските управляващи.

От няколко седмици десетки хиляди хора стачкуват в Иран против властническия режим и Ислямската република, показва ДПА.

След като силите за сигурност започнаха насилствени дейности против стачкуващите, Съединените щати и Европейският съюз вкараха спомагателни наказания против Иран. Ислямската република реагира и забрани на някои западни политици да стъпват на нейна територия.

Ролята на мотив за начало на демонстрациите изигра гибелта на 22-годишната Махса Амини, която умря в средата на септември, откакто бе задържана за това, че не се е облякла в сходство с ислямските правила. Неизяснените условия към гибелта на младата жена от кюрдски генезис разсъниха съмнения, че тя е станала жертва на полицейско принуждение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР