Иран ще накаже американците за смъртта на генерал Касем Солеймани,

...
Иран ще накаже американците за смъртта на генерал Касем Солеймани,
Коментари Харесай

Ирански генерал заплаши, че ще наказват американците навсякъде, където са в обсега му

Иран ще накаже американците за гибелта на военачалник Касем Солеймани, на всички места, където са в обсега на Ислямската република, съобщи военачалник Голамали Абухамза , почитан пълководец на Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война, представен от организация Тасним, съобщи Ройтерс.

Генералът, командващ силите на Революционната армия в провинция Керман, съобщи, че Иран си резервира правото да отмъсти на Съединени американски щати за гибелта на Солеймани. " Ормузкият пролив е жизненоважна точка за Запада и огромен брой американски военни кораби минават оттова. Жизненоважни американски цели в района бяха набелязани от Иран преди доста време ", акцентира той.

" Около 35 цели на Съединени американски щати в района, както и Тел Авив, са в нашия обхват ", добави той.

Подкрепяната от Иран районна " ос на съпротивата " ще даде безапелационен отговор на убийството на Солеймани, увери Мохамед Раад, водач на парламентарната група на ливанското шиитско придвижване Хизбула, представен от телевизия Ал Маядин. Съединени американски щати " направиха неточност " с убийството на Солеймани и ще го схванат през идните дни, добави депутатът.

" Оста на съпротивата " с а подкрепяни от Иран групи в Близкия изток, от Ливан до Йемен, които усилиха военното въздействие на Техеран в района, напомня Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР