Иракските военновъздушни сили нанесоха смъртоносни удари по позиции на джихадистката

...
Иракските военновъздушни сили нанесоха смъртоносни удари по позиции на джихадистката
Коментари Харесай

Иракски изтребители удариха позиции на „Ислямска държава“ в Сирия

Иракските военновъздушни сили нанесоха смъртоносни удари по позиции на джихадистката формация " Ислямска страна " в Сирия , заяви канцеларията на иракския министър председател Хайдер ал Абади , представена от Франс прес.
 
В официално съобщение канцеларията на премиера уточни, че " ударите против бандите на ДАЕШ (акронима за ИД на арабски) са осъществени поради заплахата, която те съставляват за иракската територия и по разпореждане на министър-председателя ", който е главнокомандващ въоръжените сили.
 
Иракските въздушни удари са нанесени в съгласуваност с държавното управление на сирийския президент Башар ал Асад , съобщи за Ройтерс иракски боен представител.
 
Изтребители Ф-16 пресякоха границата и нанесоха удари в Сирия , сподели той. На видеозапис, публикуван от иракските Военновъздушни сили, се виждат два изтребителя Ф-16 в акция.
 
" Тези набези демонстрират растящата дарба на въоръжените ни сили да преследват и унищожават терористите. Действайки по този метод, нашите сили избавят живота на хора и провалят проектите на ДАЕШ ", показва официалното съобщение от премиерската канцелария, без да разясни в коя част на Сирия са нанесени ударите.
 
" Тези рейдове ще спомогнат за ускорение на края на ДАЕШ в региона, откакто приключихме военно с тях в Ирак ", добавя официалното съобщение.
 
По-рано този месец министър председателят Абади съобщи, че Ирак ще вземе всички нужни ограничения, в случай че бъде застрашена сигурността му .

 През декември предходната година Абади прогласи победа над ИД след тригодишни боеве, само че в някои пустинни региони покрай иракско-сирийската граница към момента има джихадистки убежища , а бойци от ИД не престават да провеждат засади, да правят убийства и бомбени атентати в Ирак .
 
Иракската авиация към този момент е нанасяла лимитирани удари против ИД в Сирия , напомня Агенция Франс Прес. Сега Багдад е в положителни връзки с Иран и Русия - главните поддръжници на Асад в седемгодишната революция в Сирия , а се употребява със мощна поддръжка и от управляваната от Съединени американски щати коалиция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР