Ирак свързва с Русия големи надежди за връщане на сигурността

...
Ирак свързва с Русия големи надежди за връщане на сигурността
Коментари Харесай

Малики: Русия е надеждата за мир в Близкия изток

Ирак свързва с Русия огромни очаквания за връщане на сигурността в района. Това съобщи вицепрезидентът на Ирак Нури ал Малики на среща с първия посланик на Москва Сергей Лавров, съобщи ТАСС.

Сред главните цели на Ирак е да развива съдействието с Русия в разнообразни сфери, уточни той. Благодарим ви за ролята на Москва в Ирак и района. И свързваме с вас огромни очаквания, що се отнася до опазването на сигурността в района, сподели още гостът.

Напредъкът на Ирак в битката с тероризма сочи, че стартира нов стадий - възобновяване на стабилността на страната, съобщи той. Сега, когато ликвидирахме "Ислямска страна ", родината ми има потребност от вложения, уточни той.

Стремежът ни е Ирак да стане татковина за всички, а не територия, на която живеят разнообразни общности и партии. Интересът ни е другарска Русия да участва в Ирак, с което да основава равновесие в политически проект посредством взаимоотношение в енергетиката, военнотехническото съдействие, в политически аспект, сподели Нури ал Малики.

Русия и Ирак остават цели за терористите и тези, които стоят зад тях, което постанова "още повече да активизираме съдействието между тях за противопоставяне против тероризма в района ", означи той.

Москва е солидарна с напъните на Багдад за премахване на терористичната опасност в Ирак, съобщи Лавров.

В тези сложни времена Русия поставя усилия да укрепи напъните на Ирак за възобновяване на сигурността, на стопанската система. Стремежът ни е да ускоряваме взаимоотношението и отсега нататък, посочи съветският посланик номер едно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР