Ирак обяви планове за евакуация на свои граждани, блокирани на

...
Ирак обяви планове за евакуация на свои граждани, блокирани на
Коментари Харесай

Ирак предложи да евакуира свои граждани от Беларус

Ирак разгласи проекти за евакуация на свои жители, блокирани на границата в Беларус, на фона на възходящите апели за справяне с тежкото състояние на мигрантите, съобщи The Moscow Times.

Стотици мигранти, основно от Близкия изток, се събраха на границата тази седмица с вярата да преминат в Полша, членка на Европейския съюз, и да изискат леговище в границите на Европейски Съюз. Беларус споделя, че към 2000 души се намират в палатков лагер на границата и горят дърва от локалните гори, с цел да се стоплят, защото полските граничари не им разрешават да преминат. В изказване на своя уеб страница иракското посолство в Минск съобщи, че ще провежда полет за евакуация за жители, които " желаят да се върнат " от Беларус, като разгласява телефонен номер и имейл, на които иракските жители да се свържат, с цел да бъдат добавени в листата за евакуация.

Иракски представители в Москва споделиха на съветската държавна организация РИА Новости, че преговарят с Багдад за изпращане на аероплан за евакуация в Минск. ``Те са на студа в гората, приказваме за човешки животи. Ако не предприемем някакви стъпки, хората могат да загинат``, сподели иракският представител Хошави Бабакр. Много мигранти обаче споделиха на интернационалните и съветски новинарски организации, че се стремят да изпълнят проектите си да преминат в Европейския съюз непременно.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР