Германският държавен жп оператор Дойче бан (Deutsche Bahn) планира в

...
Германският държавен жп оператор Дойче бан (Deutsche Bahn) планира в
Коментари Харесай

Дойче бан започва да поставя прозрачни шумоизолиращи прегради край жп линиите

Германският държавен жп оператор " Дойче бан " (Deutsche Bahn) възнамерява в близко бъдеще да стартира да конфигурира транспарантни шумоизолиращи загради в градовете и селата, през които минават жп линиите, съобщи ДПА.

Така пасажерите във влаковете ще имат опция да се любуват на гледките край линиите, а на живеещите наоколо няма да се постанова да съжителстват със сиви стени край пътищата си, показват от " Дойче бан ".

Прозрачните стени понижават шума от преминаващите влакове с до 37 децибела. Първите нови заграждения ще бъдат сложени в региона на Хамбург още тази година.

" С новите транспарантни шумоизолиращи бариери на локалните управляващи повече няма да се постанова да избират сред функционалност и външен тип ", съобщи Бертолд Хубер, член на изпълнителния съвет за жн инфраструктура.

Засега остава неразбираемо къде и до каква степен ще се употребяват новите стени, защото не се планува съществуващите да бъдат премахвани. Прозрачните стени са по-скъпи, защото производството им е по-сложнo. Те са създадени от италианската компания " Фононис вайбс " (Phononic Vibes) и от подразделението на " Дойче бан " " Банбау груп " (Bahnbau Group).

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР