Инвестиционно предложение за изграждане на комплекс (парк) за кремиране с

...
Инвестиционно предложение за изграждане на комплекс (парк) за кремиране с
Коментари Харесай

Искат да правят крематориум в Перник

Инвестиционно предложение за създаване на комплекс (парк) за кремиране с урнополагане е импортирано в Община Перник. То е на компания „ Перник Крематориум “ ООД, представлявана от Александър Димитров, оповестиха от локалната администрация.

Паркът за урнополагане ще се построи на терен от към 9000 квадратни метра и ще се намира сред Перник и с. Дивотино.

Номиналният оптимален дневен потенциал на работа ще възлиза на 10 кремации при 12-часов работен ден. Инвеститорът е пресметнал, че това се равнява на 2480 кремации приблизително за година при 248 работни дни.

Големината на постройката на крематориума ще бъде към 500 квадратни метра разгъната застроена повърхност. За поддържането на парковите и алейните площи, както и за дейностите по кремирането, ще бъдат ангажирани най-малко осем служащи и експерти.

Не се чакат субстанции от активността, в това число рискови, при които да е вероятен контакт с води, се показва в уведомлението. Изпълнението на дейностите по кремиране са свързани с генериране на железни боклуци, които не изгарят по време на процеса. Това са основно метали от обкова на ковчезите, медицински планки, стави и други, които се събират и предават на компании, регистрирани по Закона за ръководство на отпадъците, се показва в текста.

За главните действия по кремирането не се изисква потребление на вода и не се генерират отпадъчни води, се показва още в текста. Посочва се още, че няма нужда от приложимост на рискови субстанции, заради което няма да има в наличност на площадката на капиталовото предложение.

До този миг в регионалния град няма действителен крематориум.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР