Инвестиционният фонд към инициативата Три морета (3SIIF) се похвали в

...
Инвестиционният фонд към инициативата Три морета (3SIIF) се похвали в
Коментари Харесай

Първа инвестиция на фонда Три морета в България – във ВЕИ

Инвестиционният фонд към самодейността " Три морета " (3SIIF) се похвали в петък с първа инвестиция в енергетиката, включваща и български активи. Фондът, който работи за развиването на района сред Балтийско, Адриатическо и Черно море и в който акционер е и държавната Българска банка за развиване (ББР), е придобил забележителен дял в Enery Development GmbH ( " Енери Дивелопмънт). Какъв е делът и на какъв брой възлиза инвестицията, не се показва в известието на самодейността и на ББР. Обяснението е, че фондът не разкрива тази информация, само че съгласно личните му правила размерът за вложение в един план е сред 50 млн. и 250 млн. евро.

Австрийската " Енери " е ангажирана в добива на сила от възобновими източници. Тя има портфейл от 85MВ работещи мощности, от които 50MВ са в България. Има планове за развиване на 2ГВGW за произвеждане на слънчева сила в България, Чехия и Словакия, които попадат в района на самодейността " Три морета ".

Досегашните акционери RP Global и Enery Management ще продължат да влагат с дълготрайно виждане за партньорство, което да обезпечи напредък в района на " Три морета ". Сделката ще бъде завършена, откакто получи регулаторните утвърждения.

Фокусът на инвестицията на фонда е развиването на съществуващи и изграждащи се слънчеви активи и други възобновими енергийни източници в Централна и Източна Европа.

" Eнери " влезе в България през 2020 година, откакто закупи от саудитската ACWA Power най-голямата фотоволтаична централа в страната - тази в с. Караджалово, край Първомай, който се простира на 1000 декара.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР