Инвестициите в хора са най-важния способ, за да успеем да

...
Инвестициите в хора са най-важния способ, за да успеем да
Коментари Харесай

Асен Василев представя Бюджет 2022: вижте за какво ще отидат...

Инвестициите в хора са най-важния прийом, с цел да успеем да реализираме високи равнища на приход и спокоен живот, съобщи финансовият министър

Значително повишаване на вложенията в хора, тъй като това е икономическият напредък дълготрайно. В този план е заложен растеж на ББР от 4,8%, което е малко повече от тази година. Дефицитът без коронавирус ограниченията - 2,2%. Няма по какъв начин да има напредък без да влагаме в финансовите структури в страната. Предвиждаме двойно нарастване на финансовите вложения. Това разгласи финансовият министър Асен Василев.


Ето какви решения още са взети за Бюджет 2022:

Има 178 милиона лв. за финансови вложения в лечебни заведения, детски площадки, възобновяване на зали, опери, театри и така нататък

Както споделих, вложенията в хора са най-важния прийом, с цел да успеем да реализираме високи равнища на приход и спокоен живот. Предвиждат се вложения в детското опазване на здравето, добави дотации за болнични заведения и такива в отдалечени райони, които не могат да се устоят единствено на здравна каса.

13 милиона ще се влагат в безвъзмездни детски ясли от 1 април, 1100 лева е месечната прехрана на дете. 250 милиона се дават за доболнична помощ.

23 милиона се дават за финансиране на здравно обслужване в здравните кабинети на училиша, ясли и детски градини.

Учителските заплати се резервират на равнище 125% от междинната работна заплата. Това са в допълнение 315 милиона. 16 милиона се дават за подмомагане на храненето, с цел да имат естествени закуски децата. 70 милиона се дават за изграждане и разширение на детски градини, а 80 милиона се дават за безвъзмездни детски градини, а за родителите, които нямат опция да запишат децата си там, ще има обезщетения.

Ще се финансират спортните мероприятия, както са олимпиадите по математика и тези по просвета. 5,5 млн лева за нарастване на стипендиите.

Отделят се 36 милиона за по този начин нужните поправки на галерии, театри и опери.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР