Инвеститорите на платформата за доставка на филми и сериали Netflix

...
Инвеститорите на платформата за доставка на филми и сериали Netflix
Коментари Харесай

Netflix очаква загуба на 2 млн. абонати


Инвеститорите на платформата за доставка на филми и сериали Netflix чакат загуба на клиенти, съобщи CNBC.

Netflix остава най-голямата платформа за стрийминг в света. Компанията обаче регистрира по-рано загуба на клиенти през първото тримесечие на 2022 година Прогнозите на анализатори са през второто тримесечие Netflix да загуби 2 млн. клиенти, като в случай че това стане действителност, ще бъде най-големият спад в историята на компанията. Смята се, че даже загубите могат да са повече от плануваните.

Причината за загубата на клиенти е вероятната криза и неспиращият растеж на инфлацията в Съединени американски щати, както и това общоприетият проект на Netflix на месец в Съединени американски щати коства $15,49, което го прави по-скъп от всички други огромни стрийминг услуги.

Конкуренцията също усилва цената. До края на годината HBO Max евентуално ще добави цялото наличие на Discovery+ към своята услуга, която коства $14,99 на месец или $9,99 с реклами. Миналата седмица Disney усили цената на ESPN+ с $3 на месец до $9,99, само че резервира пакетното си предложение на Disney+, Hulu и ESPN+ същото на $13,99 на месец.

В началото на 2022 година доста анализатори предвидиха, че Netflix ще добави повече от 20 милиона нови клиенти тази година. През април анализаторът на JP Морган Дъг Анмут пресметна, че компанията ще добави 17,95 милиона клиенти през 2022 година

Netflix също възнамерява да спре шерването на пароли по целия свят, развой, който може да добави десетки милиони нови клиенти с течение на времето. Netflix пресмята, че повече от 100 милиона семейства по света не заплащат за Netflix, като над 30 милиона от тях са в Съединени американски щати и Канада.

Акциите на Netflix се покачиха с 1% в понеделник до $190,92, като това е поевтиняване с над 68%.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР