Инциденти със скиори често бележат първите дни от зимния сезон

...
Инциденти със скиори често бележат първите дни от зимния сезон
Коментари Харесай

Инциденти със скиори често бележат първите дни от зимния сезон

Инциденти със скиори постоянно бележат първите дни от зимния сезон Повишен брой произшествия със скиори се следи в първите дни от зимния сезон, предизвестяват от Планинската избавителна работа. От службата регистрираха рекорден брой избавителни акции в последната година, в които е оказана помощ на над 2500 души.
 
Директорът на ПСС Емил Нешев прикани при случай да се звъни на телефон 112 или да се употребява мобилното приложение на Планинската избавителна работа, което дефинира GPS-координатите на потърпевшия.
 

Подценяване на метеорологичната конюнктура и надценяване на личните благоприятни условия са най-честата причина за произшествия в планината, предизвестиха от Планинската избавителна работа, а ръководителят й инж. Веселин Ганчев даде препоръки към планинарите през зимата.
 
Освен мобилното приложение, най-бързият метод за сигнализиране за случай е на тел. 112, добави шефът на службата Емил Нешев.
 
Повишен брой произшествия се следи в първите дни от зимния сезон, който се чака да стартира към 15 декември, съобщи Веселин Ганчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР