Инцидент в столично училище – родители подали сигнал, че непознат

...
Инцидент в столично училище – родители подали сигнал, че непознат
Коментари Харесай

Арестувах мъж в столично училище след сигнал за блудство с деца

Инцидент в столично учебно заведение – родители подали сигнал, че чужд мъж е блудствал с двама първокласници. Мъжът е арестуван от полицията през днешния ден, още веднъж в учебното заведение. По информация на шефа Антоан Тонев мъжът е влезнал регламентирано през задния вход на постройката и най-вероятно е снабдител на храна. Няма данни двете деца да са потърпевши, като през днешния ден са провели срещи с педагогическия екип и с психолози.

Инцидентът е станал през вчерашния ден в столичното 17-то Средно учебно заведение „ Дамян Груев ” в ж.к. „ Западен парк ”. Според разкази на възпитаници и родители мъжът опитал да се затвори в учебната тоалетна с две осемгодишни деца, които обаче съумели да избягат. Това описа Зорница Райкова – майка на двама възпитаници от учебното заведение:

„ Разбрах от нея, че е влезнал през задния вход, тъй като през предния има защита. Промъкнал се е. Две дечица са били там, едното е избягало и се е обадило на татко си. Уплашили са се “.

От Министерство на вътрешните работи отхвърлиха всякаква информация към случая или самоличността на мъжа. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов въпреки всичко обясни, че ставало дума за „ деяние против малолетни от полови подбуди ”:

„ Има сигнали, че е направил дейности, които са ориентирани към малолетни деца по някакви полови подбуди “, сподели Маринов.

Вечерта след случая децата се оплакали на родителите си. Те алармирали на учебните управляващи, откъдето подали сигнал в полицията. Така през днешния ден мъжът е бил арестуван още веднъж в учебното заведение и отведен за разпит. По информация на Антоан Тонев мъжът е влезнал регламентирано през задния вход на учебното заведение и най-вероятно е снабдител на храна:

„ Не е чиновник на учебното заведение. Регламентирано е влезнал. Министерство на вътрешните работи в този момент ще откри каква тъкмо му е съпричастността. На задния вход няма защита, има начело. Контролирано се влиза. Отзад няма защита, само че има ключ от задната врата, който имат единствено наши двама чиновници и доставчиците “, уточни шефът.

Няма данни децата да са потърпевши, само че евентуално душeвността им е наранена, съобщи за Дарик Аделина Панова, майка на дете от учебното заведение:

„ Тъкмо разбрах, че това се случва за втори ден. Вчера се е случило и през днешния ден отново. Но защото децата към този момент са споделили на госпожите и през днешния ден са извикали служители на реда, които са го задържали. Той сега е в полицията. Засега децата са добре, само че фактът, че те от през вчерашния ден до през днешния ден крият и са се държали необичайно, ме навежда на мисълта, че по някакъв метод душeвността име наранена. Реално те са първи клас, осемгодишни деца, които на този стадий каквото и да са виждали... Масово децата и най-много девойките отхвърлят да вървят до тоалетна “.

С децата работят психолози, изясни началникът на районното обучение на образованието в София Ваня Кастрева. Преди време с децата в учебното заведение са провеждани диалози за това по какъв начин би трябвало да внимават в общуването си с възрастните:

„ Как да разчитат знаци, които са към тях, касаещи застрашаване на тяхната сигурност. Така че към този момент в огромния ни град постоянно би трябвало децата и родителите, и всички ние, възрастните, да бъдем деликатни и да следим държанието на всички към нас “, уточни Кастрева.

В момента се преглеждат записите и от охранителните камери в учебното заведение. Пред Трето районно, където е арестуван мъжът, родители довечера провеждат митинг. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР