Инцидент с бързия влак от Варна за София. Тази сутрин,

...
Инцидент с бързия влак от Варна за София. Тази сутрин,
Коментари Харесай

Инцидентът с бързия влак от Варна за София тази сутрин се размина без пострадали

Инцидент с бързия трен от Варна за София. Тази заран, при тръгване след прекъсване на гара Дралфа, влакът се опитал да премине от един коловоз на различен. Последният вагон обаче, не е съумял да смени релсите и застанал напречно на жп линията. Пострадали няма.

В 7:10 тази заран трен с четири вагона стопира на гара Дралфа. В 7:22 часа при опит да тръгне, последният вагон застава напречно на релсите.

Юлиана Панова - пасажер: " Трябваше да премине от единия коловоз на другия, само че последния вагон не е съумял да премине от една на друга линия и е застанал напречно на двете линии, което принуди влака да спре ".

Обичайният път е в ремонт, по тази причина влакът се движи по различен път, описа шефът на " Управление придвижване на влаковете " в Горна Оряховица.

" Машинистът е известен по кой път ще се движи, междугарието е свободно. При излизане край гарата на стрелка, последната полуос потегля по другия детайл на стрелката. Вероятни аргументи - неверна операция, техническа нередовност, машинистът ненадейно е спрял, нямаме дерайлиране, 15 км в час, няма заплаха за пасажерите ", изясни Пенчо Събев - шеф " Управление придвижване на влаковете " - Горна Оряховица.

В момента тече следствие.

" Той е трябвало на трети коловоз да премине по маршрут през стрелка номер 6 и стрелка 2 и да продължи към Попово. Възможно е и стрелочникът, и дежурният началник на придвижването да не са спазили избрани дейности. Разследваме положението на жп стрелки, на заключващите системи, на електромеханичната система за ръководство на стрелките, по този начин и дейностите на хората, осигуряващи влаковото придвижване ", съобщи Златин Крумов - общоприет шеф на НКЖИ.

Влакът е траял придвижването си в 8:40 часа без последния вагон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР