Интервю за публитистичното предаване „Настоящее время“-Вие как гледате на преговорите

...
Интервю за публитистичното предаване „Настоящее время“-Вие как гледате на преговорите
Коментари Харесай

Гордон: Призовавам американците – покажете среден пръст на Путин и му кажете: Стар негодник, ако продължаваш да блъфираш, ние ще стоварим огромна сила и за теб всичко ще приключи

Интервю за публитистичното предаване „ Настоящее время “

-Вие по какъв начин гледате на договарянията сред Украйна и Русия, двете страни имат разнообразни позиции?

-Ние имаме доста положителни договарящи и това е украинската войска. Тя води сполучливи договаряния във всички посоки. Повече от 11 000 съветски бойци са мъртви, 1000 съветски бойци са пленени, още толкоз са избягали. Тонове военна техника е била унищожена по пътищата и полетата на Украйна. Десетки съветски самолети са били свалени. Така, че ние водим договарянията напълно вярно и ясно.

-Каква помощ би трябвало да бъде оказана в този миг на Украйна, тъй че украинците сами да сложат завършек на тази война, каква е съгласно вас логиката?

- В тази обстановка за нас преди всичко е значимо да бъде затворено небето над Украйна. Второ – нужно е да бъде затворено нашето небе. Трето – нужно е да бъде затворено нашето небе. Аз доста настоятелно апелирам нашите сътрудници, като изхождат от разбирането, че в случай че не дай Бог, Украйна рухне, след нея ще бъдат те. Затова затворете небето над Украйна. Не се опасявайте от нуклеарния шантаж на Путин. Кажете му: Ти искаш да ни шантажираш с нуклеарно оръжие, тогава и ние ще ти отговорим, ще ти покажем също нуклеарно оръжие. Американското нуклеарно оръжие, американската военна мощност, военната мощност на НАТО превъзхождат в пъти прогнилата остаряла съветска техника и всичко останало. Във всеки миг аз виждам какъв брой „ велика “ е съветската войска, която е ограбвана от години и аз не зная какво рапортуват на Путин, откакто знаем, че там имаше голяма корупция и това, че съветската войска е „ непобедима “ е блъф го потвърдиха героите на Украйна. Руската войска действително не съществува. Всичко това е блъф, както и нуклеарната клопка. Ако Путин мисли, че може да плаши някого със своите ръждясали нуклеарни оръжия, то аз приканвам американците – покажете му междинен пръст и му кажете: Стар непрокопсаник, в случай че продължаваш да блъфираш, ние ще стоварим голяма мощ и за теб всичко ще завърши. Аз не мога да го нарека добър човек, той е копеле. Той стреля по нашите деца, по нашите дядовци, по нашите майки, стреля по моята страна. Изпраща удари към лечебни заведения, по жилищни здания, по бежанци. Той е непрокопсаник, по този начин мисля аз. А в този момент какво още бих помолил Запада – да ни изпрати ново въоръжение по най-спешния метод, както и да се включат частна военна войска и още момчета доброволци, които желаят да пазят идеалите на демокрацията в Украйна, които ние ще приемем и ще им дадем опция с оръжие в ръка да оказват помощ на нашите украински бойци.

-Вие сте авторитетен човек, срещате се с разнообразни хора, вършиме изявленията с представители на доста пъстрия съветски хайлайф. Като известен публицист поддържате връзка ли с някои от тях, има те ли визия какво се случва по върховете на властта в Русия, дали всички играят по свирката на Владимир Путин или към този момент се вижда някакъв ерес измежду съветския хайлайф?

- Русия без подозрение се състои от всякакви хора. Сред военния хайлайф и ФСБ има една група от хора, които идеологически са великоруски шовинисти, които желаят да възродят Съюз на съветските социалистически републики. Обикновено това са възрастни хора, чиято младост е минала в Съветския съюз и поради това имат носталгия по времето, когато такива страни като Казахстан, Молдова, Беларус и Украйна бяха дружно с Русия и в този момент желаят да станат едно ново имперско обучение. Въпреки това съветският хайлайф претърпя 30 години, в които той натрупа голям капитал – милиарди пари от корупция, които имат и до момента. Когато можеше да почива в най-хубавите курорти на запад, да се снабди с недвижима благосъстоятелност на доста привлекателни места в света, когато можеше да се радва на живота в Маями или Кушадасъ. За него в този момент стана по този начин, че внезапно, поради своята нелепост и съответно поради безотговорността на Путин, елитът стартира да губи всичко. Днес съветските олигарси, които през вчерашния ден бяха приказно богати, се трансформират в сиромаси. Те нямат пари, тъй като е натрапен мораториум над тях. Те към този момент не имат приказно благосъстояние, като се изключи че останаха на дамите им техните брилянти. И също така след няколко дни ще схванат, че в джоба им имат единствено 100 000 $, с които те нищо не могат да създадат. Затова в този момент нещата вървят по този начин, че те ще желаят да се дистанцират от Путин като се опитат да му влияят по някакъв метод, да окажат върху него някакво въздействие да приключи своята политика. Това даже го виждам индиректно, изхождайки от това, което са ми разказвали, само че и поради претенциите, които изрече Песков към Украйна – той конкретизира и ограничи настояванията, като несъмнено на всички е ясно, че посредством него приказва Путин: признайте Крим за руски; признайте самостоятелност на ДНР и ЛНР и трето - обявете неутралитет на Украйна. Но ние не сме съгласни с това. Ние ще продължим да убиваме, до момента в който отблъснем и последния съветски боец, пристигнал на нашата земя.

- Преди 25 години съветският хайлайф беше друг, дали олигарсите в Русия през днешния ден обичат повече парите или повече се опасяват от властта на президента Путин?

-Разбира се, че обичат най-много парите, да е цялостен личният им джоб. Какъв боязън от Путин? Страх имат, че може да изгубят милиардите си, които имат на запад. Защото те не ги държат в Русия, те ги държат на запад, а там към този момент сложиха ръка върху тях и споделиха – или Путин ще изтегли войските си, или се разграничете от него и тогава диалогът с вас може да се състои. Затова, несъмнено, че те мислят само за своите пари. Те повече няма друго, което да губят.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР