Интервю на Петър Волгин със Славчо Велков в предаването ``12+3``Свидетели

...
Интервю на Петър Волгин със Славчо Велков в предаването ``12+3``Свидетели
Коментари Харесай

Славчо Велков: Има рискове, които вече се превърнаха в заплахи

Интервю на Петър Волгин със Славчо Велков в предаването ``12+3``

" Свидетели сме на една особена динамичност, която образува нови по темперамент, а някои и добре познати към този момент, опасности за националната сигурност на разнообразни страни . Най-вече за нас, тъй като сме покрай региона на военния спор. Различно е мисленето в страни като Румъния и България и в страни като Франция и Англия.  Има нови закани, да!   Но има и проявени закани, т.е. рискът се е трансформирал в опасност , в това число и тези, касаещи защитата на държавната граница, териториалната целокупност, миграционните потоци и несъмнено, онази смяна, която настъпи след узаконеното присъединяване, въпреки и индиректно, на България във военния спор - под формата на даване на военна помощ за Украйна ".

Това сподели пред БНР полковник Славчо Велков, специалист по сигурност.

Велков  изрече мнение, че " е добре известно, че не водят война Украйна и Русия, на територията на Украйна водят война индиректно Русия със Съединени американски щати ".

" Само дилетант може да счита, че в случай че не беше тази голяма помощ от страна на Запада, Украйна щеше още да води някакви военни дейности.... Месеци наред сме очевидци на водене на една  война, която се трансформира във война на безпилотните летателни средства , голямата роля на въздушното, галактическото, радиоразузнаването.  Това е една високотехнологична война с изменчив триумф.  Тя ще има своя свършек и тези, които оказват помощ на Украйна би трябвало да знаят, че Русия няма да се откаже от реализиране на към този момент поставените цели, въпреки и към този момент видоизменени, положителните анализатори не си вършат илюзии, че това ще е по този начин ".

Интервюто на Петър Волгин със Славчо Велков в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл .

БНР
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР