Интервю на Михаела Михайлова 41 посетени държави за 25 години

...
Интервю на Михаела Михайлова 41 посетени държави за 25 години
Коментари Харесай

Как едно момиче на 25 посети 41 държави

Интервю на Михаела Михайлова

" 41 посетени страни за 25 години " това несъмнено ще хване окото ви, когато отворите профила на момичето, с което ви срещаме през днешния ден. Тя е млада, красива, а пътуването е нейна пристрастеност, има над 11 хиляди почитатели в Instgaram. Тя е . 

Коя е най-странната дестинация, която е посещавала и какво е да си травъл влогър - четете в идващите редове.



Здравей, Катерина, благодаря ти, че одобри нашата покана да си поговорим за любопитните места, които посещаваш по света. Кога се зароди любовта ти към пътешествията?

Здравейте и благодаря за поканата, за мен е наслаждение. Трудно е да споделя по кое време беше " моментът ”, тъй като цялото ми семейство са пътешественици, а аз от дребна пътувам около него. Моят персонален миг, в който си споделих " Това е моят метод на живот! ” беше през 2016г когато прекарах месец в Южна Африка и в мен се зароди любознанието да обиколя всички страни на земното кълбо.

Коя беше първата страна, която посети и с какво те впечатли?

Първата страна, която посетих бе Гърция, още когато бях доста дребна и в действителност там израстнах. Прибрах се в България на 9, а допреди това имах удоволствието да се веселя на щастливо детство на остров до морето. Няма да ви неистина - и до ден сегашен Гърция си остава мой дом, постоянно ми липсва и може би някой ден бих се върнала да пребивавам там.

Какви са твоите " хакове ", когато планираш ново странствуване? А по какъв начин избираш къде да отидеш?

" Хаковете ” ми са няколко - употребявам платформи, в които да съпоставям цени на самолетни билети и се възползвам от отстъпки в разнообразни резервационни уеб сайтове за настанявания. Абонирала съм се за всевъзможни нюзлетъри, с цел да получавам имейли с преференциални оферти. Но бих споделила, че най-голямата ми загадка (която май не е чак толкоз голяма) е че всеки ден отстранявам по 20-30 минути в изследване точно в платформите, които загатнах. Рядко се появяват положителни предложения от нищото, желае се търсене на вярното място и неизменност.

Като разпален странник сме сигурни, че си експерт в подреждането на багаж за път, какви препоръки би дала на нашите читатели?

Съветът ми е преди път да си повтаряш " Имам ли действително потребност от това? ”. Често мои познати и другари носят със себе си големи куфари с непотребен багаж, което усложнява напредването и оскъпява пътуването. Аз персонално пътувам за да си прекарам добре и да употребявам времето си пълноценно, а не да прекарам часове в мерки. Избягвам да нося неща, които мога да закупя на място - шампоани, балсами, дезодоранти и сходни козметики. В множеството случаи нося 1-2 долнища и повече тениски или блузки, които се комбинират уместно. Ако пътувам за повече време, избирам да предпочитам място за настаняване с алтернатива да освежа облеклата си.

Имаш ли хитгринки за съвършена фотография в Instagram?

Не е належащо да имаш безценен фотоапарат, с цел да заснемеш необикновен кадър, само че пък хубавият телефон несъмнено оказва помощ. Снимките си обработвам с Lightroom и Snapseed, не употребявам други приложения. За мен " хитринката ” е да обясниш на индивида тъкмо какво искаш като резултат и безусловно да го нагласиш в позицията, в която би снимал ти самия кадър. Така за него остава единствено задачата да натисне копчето.:)
 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР