Интерпол започна безпрецедентна кампания, насочена към широката общественост, с чиято

...
Интерпол започна безпрецедентна кампания, насочена към широката общественост, с чиято
Коментари Харесай

Интерпол търси самоличността на 22 жени, станали жертва на убийство

Интерпол стартира невиждана акция, ориентирана към необятната общност, с чиято помощ се надява да бъдат разпознати телата на 22 дами, открити в течение на няколко десетилетия в Германия, Белгия и Нидерландия, и да се реализира прогрес в следствието на тези така наречен студени досиета, заяви Франс прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Първото тяло е открито на паркинг на автомагистрала в Нидерландия през октомври 1976 година, а последното - в общински парк в Белгия през август 2019 година Телата не могат да бъдат разпознати от националните полицейски служби " частично " тъй като дамите не са от тези страни, съгласно Интерпол.

" Възможно е тези тела да са били оставени там, където са открити, с цел да се затрудни следствието на закононарушенията ", акцентира още в изказването си интернационалната организация за полицейско съдействие. Тя ще разгласява на своя уеб страница и в обществените мрежи информация, която преди този момент е била непокътната за вътрешно прилагане и се съдържа в нейните " черни бюлетини ", с които се търси информация за неидентифицирани човешки остатъци. За всяка от 22-те жертви ще бъде оповестена фотография, основана на технология за реорганизация на лицето, както и информация за мястото и датата на разкриване на тялото, персонални предмети, облекла и подтекст.

Разгледани са всички улики, които се считат за нужни за решаването на тези случаи. Разследванията са в застой и се надяваме, че вниманието на обществеността ще им разреши да продължат напред, съобщи Франсоа-Ксавие Лоран, началник на базите с ДНК данни в Интерпол. " Семейството, приятелите, сътрудниците, които един ден престават да виждат дадения човек ", биха могли да дават информация, " даже дребна улика ". 

Идентифицирането на тялото има две цели: да се откри името на този човек и да се предупредят фамилиите, както и да се открият следи за намиране на обвинени при положение на ликвидиране, акцентира Лоран. Тези разнообразни случаи нямат връзка между тях, само че са в общ интернационален подтекст, посочи той. 

" Смята се, че някои от тези дами идват от региони в Източна Европа ", се споделя в изказването. " Това може да са дами, решили да отидат на туристическо пътешестване, само че също и евентуални жертви на трафик на хора ".

Кампанията за идентифициране може по-късно да бъде разширена, като бъдат включени и други случаи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР