Интерпол представи първата метавселена, специално създадена за правоохранителните органи по

...
Интерпол представи първата метавселена, специално създадена за правоохранителните органи по
Коментари Харесай

Интерпол стартира първата полицейска метавселена

Интерпол показа първата метавселена, особено основана за правоохранителните органи по света, излиза наяве от обява на  уебсайта на организацията. Потребителите на INTERPOL Metaverse ще могат да създадат виртуална обиколка на централата на Интерпол в Лион, Франция, да взаимодействат с аватари на чиновници и да преминат курсове за образование по криминалистика и други предмети.

Наред с това ще бъде основана и група от специалисти по цифрови вселени, които да съставляват правоприлагащите органи в новия виртуален свят. Според Интерпол повишаването на броя на потребителите и виртуалните светове ще бъде съпроводено от увеличение на цифровите закононарушения от вида на кражба на данни, пране на пари, машинация, изнудване, фишинг, полов тормоз и гонене. 

В същото време метавселената носи доста изгоди за правоприлагането, отбелязва Интерпол. Сред тях от организацията изброяват опция за отдалечена работа, работа в мрежа, събиране и опазване на доказателства и образование.

Обявяването на полицейската метавселена беше придружено и от проява на специалисти, които организираха курс на образование за инспекция на документи за пътешестване и инспекция на пасажери в стая на метавселената. След това обучаваните бяха „ телепортирани “ до летище, където имаха опция да приложат добитите си умения на виртуален граничен контролно-пропускателен пункт.



По-рано Интерпол разгласи основаването на звено за битка с криптопрестъпленията. Екипът, основан в Сингапур, ще подкрепя правоприлагащите органи в разнообразни страни при следствия, свързани с цифрови активи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР