Интернешънъл арморд груп БГ ще инвестира 20 млн. лв. в

...
Интернешънъл арморд груп БГ ще инвестира 20 млн. лв. в
Коментари Харесай

Бронираните машини на IAG тръгват от Бургас

" Интернешънъл арморд груп БГ " ще влага 20 млн. лева в плана, който ще завърши след към година. Предприятието ще създава всички произведения на групата, в това число машината за пехотата " Рила 8Х8 ". В ход е подготовката на заводи в Пловдив и Благоевград, където ще бъдат вложени общо 50 млн. лева.
Завод за стратегическа продукция, 20 млн. лева инвестиция и 300 работни места. Това планува, чието строителство стартира неотдавна в Бургас. Предприятието ще прави цялостната гама бронирани коли на интернационалната група, в това число новата машина за пехотата " Рила 8Х8 ". Проектът се извършва посредством локалното сдружение " Интернешънъл арморд груп БГ " и се чака да бъде приключен след към година.
" Интернешънъл арморд груп БГ " ще влага 20 млн. лева в плана, който ще завърши след към година. Предприятието ще създава всички произведения на групата, в това число машината за пехотата " Рила 8Х8 ". В ход е подготовката на заводи в Пловдив и Благоевград, където ще бъдат вложени общо 50 млн. лева
Завод за стратегическа продукция, 20 млн. лева инвестиция и 300 работни места. Това планува, чието строителство стартира неотдавна в Бургас. Предприятието ще прави цялостната гама бронирани коли на интернационалната група, в това число новата машина за пехотата " Рила 8Х8 ". Проектът се извършва посредством локалното сдружение " Интернешънъл арморд груп БГ " и се чака да бъде приключен след към година.

Междувременно обаче компанията разгласи още по-амбициозни цели, като в проектите й влиза построяването и на други два завода в страната. За местоположения са определени Пловдив и Благоевград, където общата инвестиция ще доближи 50 млн. лева Made in Bulgaria Предприятието в Бургас ще бъде ситуирано в индустриалния парк на града, където " Интернешънъл арморд груп БГ " купи 150 дка имот. Строителството е предоставено на локалната компания " Електра ". Успоредно с това върви и 6-месечното образование на чиновниците от експертите на групата. " Тъй като това ще бъде най-големият ни цех в света, планираме оптимално бързо да проработи в цялостен потенциал ", споделиха от компанията.
Предприятието в Бургас ще бъде ситуирано в индустриалния парк на града, където " Интернешънъл арморд груп БГ " купи 150 дка имот Фотограф: IAG
Групата IAG, която стартира бизнес преди повече от 25 години в Канада, сега има индустриални мощности в Съединени американски щати, Обединените арабски емирства и Турция и създава над 150 модела бронирани коли - тактически транспортни средства, бронетранспортьори, за транспортиране на полезности, коли за спешна помощ и други Сред най-новите й разработки е машината за пехотата " Рила 8х8 ", която първо беше показана в Абу Даби, а предходната година беше показана и на ревюто " Хемус " в Пловдив. А проектите на компанията са цялостната гама да се създава и в бургаския цех.
Реклама
В развой на разработка е и серия предпазени от разстройства дронове за избавителни, разследващи и спешни отряди, в която вземат участие и други български сътрудници. От компанията прецизираха, че новите разработки също ще се създават в България. В развой на инженерни калкулации са също бронирани платформи - носители на леки артилерийски системи.
На 18 май 2023 година (четвъртък) ще се организира събитието " Среща на бизнеса в Бургас и района ". Може да се регистрирате за наличие или гледане онлайн на където може да откриете програмата, тематиката и участниците.
Над 65% от съставените елементи на бронираните машини се планува да бъдат българско произвеждане. " Вече са извършени диалози и са планувани бъдещо взаимоотношение и сделки с партньорски компании ", прецизираха от сдружението.

От общината дефинираха плана като структуроопределящ. " Това ще даде подтик за развиването на града, отваряне на нови работни места и привличане на съпътстващи производства. Затова взаимно с страната вършим всичко допустимо да съкратим оптимално периодите за осъществяване на плана ", сподели кметът на Бургас Димитър Николов при старта на строителството. Врата към света Причината компанията да избере Бургас за инвестицията са опциите за директен достъп до международните пазари през Черно море. " Градът има пристанище и летище, а за интернационална компания като нашата е доста значимо да можем елементарно да изнасяме продукцията си в целия свят ", показаха от " Интернешънъл арморд груп БГ ".
Реклама
Проектът беше сертифициран като инвестиция клас А, което ще разреши на компанията да се възползва от разнообразни ограничения за държавна поддръжка. Ключов детайл е построяването на техническата инфраструктура - улица до завода, осветяване, видеонаблюдение и дъждовен колектор, което ще бъде финансирано с 3.4 млн. лева Средствата ще бъдат предоставени на община Бургас, която ще би трябвало да организира процедурите и да дефинира изпълнителя. Държавата се ангажира също да възвърне почти 140 хиляди лева от осигурителните вноски на новонаетите служащи. Още две местоположения Решението на IAG да се насочи към България е обвързвано както с опциите в страната, по този начин и със обстановката в района. " Винаги съм считал, че България е страна с доста капацитет ", разяснява Антон Стефов за " Капитал " и посочи, че страната е минала доста добре през енергийната рецесия и е в топ 5 в Европейски Съюз по растеж на индустриалното произвеждане. " Разбира се, поради войната в Украйна всички страни в света премислиха значимостта от лична мощна военна промишленост, тъй че фабрики в Европа са стратегически положително бизнес решение. Освен това няма нищо по-естествено да желая да разширя производството на IAG точно в моята родна страна ", сподели Стефов. Според него е извънредно време да има нововъведения в българската защита и IAG желае да e част от този развой.
Заради войната в Украйна всички страни в света премислиха значимостта от лична мощна военна промишленост, тъй че фабрики в Европа са стратегически положително бизнес решение. Освен това няма нищо по-естествено да желая да разширя производството на IAG точно в моята родна страна. Антон Стефов
Собственик на IAG

Всичко това стои и зад решението на компанията планът в Бургас да не е единственият в страната. Още при от компанията оповестиха проекти и за още два завода - в Благоевград и Пловдив. Планираните първични вложения са по 25 млн. лева за всеки от тях. " Интернешънъл арморд груп БГ " към този момент е подала нужните документи в общините и държавните институции и чака противоположна връзка, с цел да възнамерява идващите стадии.

От IAG признават, че през последните години Пловдив се е развил доста, има мощна индустриална зона и надлежно дефицит на фрагменти. Този проблем обаче се следи в целия свят. " Това важи изключително за висококвалифицираните експерти, каквито са нашите чиновници. Точно поради това непрекъснато влагаме в хората ", споделиха от компанията. От там прецизираха, че ще финансират стратегии за образование на фрагментите на място в заводите на IAG благодарение на задгранични експерти. Подготвя се също стипендиантска стратегия с университети и механотехникуми. " Освен това ще притеглим и към този момент готови фрагменти от висшите военни учебни заведения ", споделиха от компанията. Растящ пазар Още при оповестяване на проектите си да направи цех в Бургас преди към година Антон Стефов разяснява за " Капитал ", че IAG има интерес към След като в края на 2022 година Министерството на защитата изпрати искане за необвързващи предложения до разнообразни компании, с цел да актуализира бюджета си, от IAG потвърдиха, че са подали нужните документи.

Евентуален контракт в България обаче не е единствената цел на компанията. Това се вижда и от решението й доста да разшири производството си в страната. " Заради войната в Украйна всички страни в света премислиха значимостта от лична мощна военна промишленост. Световният пазар на бронирани машини се чака да надмине 30.5 милиарда $ до 2024 година, с годишен растеж 5.5% ", споделиха от сдружението. " Отбраната стана главен приоритет, без значение дали една страна е изправена пред опасност от война или не. Защото положителната отбрана е една от най-важните гаранции за предварителна защита на експанзията и запазването на мира ", прибавиха от там.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР