Интересът на чужденците към дестинациите за здравен туризъм е голям

...
Интересът на чужденците към дестинациите за здравен туризъм е голям
Коментари Харесай

Здравният туризъм в България е все по-популярен сред чужденците

Интересът на чужденците към дестинациите за здравен туризъм е огромен и Кюстендил би трябвало да се възползва от тази опция. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата ѝ с представители на туристическия отрасъл в Кюстендил.

Вицепремиерът посочи, че районът има големия капацитет да заеме значимо място на картата на българския туризъм. Тук история, просвета и потреблението на минералните запаси вървят ръка за ръка от древността. В тази тежка спешна обстановка медицинския, балнео- и СПА туризмът могат да бъдат мощен тласък за бранша и връщането му към предходните равнища, уточни Николова.

Тя разясни, че един от рекламните клипове на Министерството на туризма, снимани взаимно с Асоциацията на екскурзоводите, е отдаден на неповторимата за България и Европа картинна изложба на Владимир Димитров-Майстора. През идната седмица той ще бъде пуснат в обществените мрежи и огромните малките екрани.

Марияна Николова заяви, че съгласно данните от Единната система за туристическа информация от началото на годината до 11 септември пренощувалите туристи в общината са 10 278. От тях 9100 са били български жители, а останалите - най-вече от Северна Македония, Италия, Гърция, Германия и Сърбия. В цялата област пък пренощувалите лица са 33 хиляди, от които още веднъж по-голямата част са българи – 30 хиляди.

Министърът обясни пред сектора подхванатите ограничения от Министерството на туризма и държавното управление за поощряване на бизнеса след рецесията, породена от COVID-19.

Кметът на града Петър Паунов означи, че туристическият бранш би трябвало да основава добра база и да става все по-привлекателен за младежите, които да имат предпочитание да се развиват в него.

В рамките на полемиката бизнесът показа пред вицепремиера разнообразни хрумвания и благоприятни условия за развиване на Кюстендил, както и проблемите, пред които е изправен градът. От сектора акцентираха на изгодите от минералната вода и нуждата за увеличение на местата за настаняване. Бе разисквана и тематиката за професионалното обучение в областта на туризма и основаване на разнообразни атракциони, които да притеглят гости в региона.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР