Интересът към биткойн, най-голямата криптовалута по пазарна стойност, нарасна през

...
Интересът към биткойн, най-голямата криптовалута по пазарна стойност, нарасна през
Коментари Харесай

Американците са спечелили от биткойн над 4 млрд. долара от през 2020 г.



Интересът към биткойн, най-голямата криптовалута по пазарна стойност, набъбна през последната година.

Известни вложители, в това число Стенли Друкенмилър и Пол Тюдор Джоунс, закупиха цифровата валута, до момента в който компании като Square, Tesla и MicroStrategy също прибавиха биткойни към финансовите си салда и салдото си и дружно с мнозина институционални вложители и търговци на дребно започнаха да вземат участие на криптопазарите, оповестява бизнес телевизия CNBC.

В резултат на това доста американци завоюваха. Инвеститорите в Съединени американски щати са осъществили към 4,1 милиарда $ облаги от вложения в биткойн през 2020 година, съгласно нов отчет на софтуерната компания Chainalysis.

Това е повече от три пъти повече от облагите в биткойни, реализирани в идната класирана страна - Китай, където вложителите са спечелили 1,1 милиарда $ от сходна търговия, откри Chainalysis.

Въпреки че в исторически проект Китай е с един от най-големите размери на преводи с криптовалути, оповестява Chainalysis, американските тържища са отчели " голям приток " през 2020 година

" От предходни проучвания знаем, че нарастват институционалните вложения в криптовалути, изключително при американските институционални вложители, които работят с огромни количества криптовалути и са натрупвали биткойни през последната година “, уточни пред CNBC Ким Грауер, шеф на проучването в Chainalysis.

В допълнение, " облагите в Съединени американски щати пристигнаха най-много към края на годината и затова подозираме, че доста институционални търговци, които дават отговор на този профил, са спечелили, защото цената на биткойна се увеличи в края на 2020 година ".

Биткойн доближи рекорден връх от към Щатски долар 29 000 в края на декември 2020 година, съгласно CoinMarketCap, само че по-рано през годината падна под равнище от Щатски долар 4000.

" Очакваме ценовото възходящо рали в края на 2020 година да е предиздвикало доста от тези вложители да са осъществили облагите, които са постигнали по-рано през годината “, сподели Грауер.

След Китай вложителите в Япония са спечелили идната най-крупна сума към 929 милиона $ от търговия с биткойн. Следват английските вложители с осъществена облага за 829 млн. $, съветските с 632 млн. $ и немските вложители с облага за 607 млн. $.

Биткойн доближи рекорден връх от над 64 000 $ през април тази година, само че последва сриване на цените през май.

По време на търговията в сряда биткойнът нарастна с към 7% към 36 000 $ като реакция на
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР