Интер надви Аталанта с 3:2 като гост в един от

...
Интер надви Аталанта с 3:2 като гост в един от
Коментари Харесай

Два автогола дариха Интер с безценен успех в Бергамо

Интер надделя Аталанта с 3:2 като посетител в един от най-интересните мачове от уикенда в Серия “А ” и се завърна в топ 4 преди изиграването на останалите дуели от 15-ия кръг. В основата на триумфа на отбора от Милано бяха два автогола на домакините.

Срещата стартира забавно с дейна игра и на двата тима. Домакините бяха тези, които първи можеха да открият резултата. В 15-ата и 16-ата минути вратарят на миланци Андре Онана се отличи с две спасявания след рискови удари на Купмейнерс и Паломино. 

Аталанта въпреки всичко скоро по-късно излезе напред в резултата, откакто в 25-ата Луукман беше прецизен от дузпа. Тя беше отсъдена за нарушаване на Де Фрай против Сапата. 

Тимът на Симоне Индзаги не закъсня с дава отговор си и в 36-ата изравни. Тогава Лаутаро продължи към Джеко центриране с глава, след което за босненския голаджия беше елементарно да засече за 1:1. 

И второто полувреме стартира на високо движение. В 52-рата Дензъл Дъмфрис напредна рисково към вратата на бергамаските, само че се подхлъзна тъкмо преди да шутира. Две минути по-късно Сапата реши да приключи добра офанзива на Аталанта, само че ударът му мина край гредата.

За втората част треньорът на домакините Джан Пиеро Гасперини беше трансформирал постройката в отбрана, преминавайки към такава с четирима бранители. Това обаче сякаш улесни Интер, тъй като последваха още две рискови офанзиви пред Мусо и при втората от тях в 56-ата " нерадзурите " от Милано стигнаха до второ попадение. Тогава Димарко центрира паралелно на голлинията, след което последва единоборство между Джеко и Меле, като кълбото се докосна в телата и на двамата. В последна сметка това беше записано като гол на нападателя на Интер.

Пет минути по-късно преднината на гостите беше увеличена до 3:1, откакто в опита си да избие засичане на Лаутаро Мартинес Паломино насочи топката в личната си мрежа.

Мачът надалеч не беше решен, тъй като отборът на Аталанта съумя да стигне до втори гол. В 77-ата Паломино се включи при корнер пред Онана и по този начин засече с глава, че камерунецът не съумя да избие - 2:3. 

Късметът беше с Интер в 82-рата, когато аварийният нападател на домакините Расмус Хойлунд не съумя да уцели вратата от 4-5 метра. Секунди преди приключването на постоянното време Луукман имаше късмет да заплаши Онана, само че ударът му беше неакуратен. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР