Интер и Рома играят при резултат 1:0 в двубой от

...
Интер и Рома играят при резултат 1:0 в двубой от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Интер - Рома 2:0, уникален гол на Санчес, нова греда за гостите

Интер и Рома играят при резултат 1:0 в дуел от четвъртфиналната фаза на Купата на Италия. Един Джеко съумя да открие след няма и 120 секунди. В 68-а минута Алексис Санчес съумя да препарира Патрисио с неповторим изстрел от над 25 метра.

Двубоят стартира по допустимо най-лошият метод за гостите от Рим. След по-малко от две минути игра Иван Перишич беше изведен на лявото крило, а негово остро центриране беше засечено от нахлуващия Един Джеко за 1:0.

В 7-а минута Милан Шкриниар засече с глава след ъглов удар, само че Руи Патрисио избави. Само към 30 секунди по-късно изстрел с глава и на Джеко беше уловен от португалския пазач.

Постепенно момчетата на Жозе Моуриньо съумяха да навлязат в мача и даже насочиха първия си удар. В 15-а минута Мхитарян се озова с топката в наказателното поле. Той опита да откри Ейбрахам, Ханданович отклони топката, тя се удари в Д'Амброзио и кацна на горната греда.

Малко по-късно Дзаниоло получи добра опция, откакто бе изведен от Ейбрахам. Италианският национал стреля ниско, а Ханданович се намеси чудесно. В 24-а минута удар на Джеко за домакините мина над вратата на Патрисио.

До края на полувремето темпото на игра поспадна, а наставникът на домакините Симоне Индзаги не изглеждаше удовлетворен от спада на интензитета в играта на неговия отбор.

Възходът на Рома в мача продължи и през втората част, ав 62-а минута Сержио Оливейра опита шанса си от отдалеченост, само че ударът му беше избит невъзмутимо от Ханданович. Две минути по-късно Барела затрудни Патрисио от разстояние, само че португалецът съумя да избие.

В 68-а минута обаче домакините съумяха да нанесат съдбоносен удар. Алексис Санчес откри пространство на към 25 метра от вратата на Патрисио и с мощна тупалка разстреля стража на гостите за 2:0.

В 76-а минута Тами Ейбраха можеше да се възползва от блъсканица пред наказателното поле на Интер, само че ударът му с глава срещна гредата на опразнената врата на Ханданович.

Интер - Рома 2:0

1:0 - Един Джеко (2)

2:0 - Алексис Санчес (68)

Ето и съставите на двата отбора:

Интер : Ханданович, Д'Амброзио, Шкриниар, Бастони, Дармиан, Барела, Брозович, Видал, Перишич, Санчес, Джеко;

Рома : Патрисио, Ибанес, Смолинг, Мансини, Виня, Верету, Оливейра, Карсдорп, Михтариян, Дзаниоло, Ейбрахам;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР