Интелигентността е нещо много хубаво, но има ли и негативни

...
Интелигентността е нещо много хубаво, но има ли и негативни
Коментари Харесай

8 недостатъка на това да си много интелигентен

Интелигентността е нещо доста хубаво, само че има ли и отрицателни страни? На този въпрос отговаряха консуматори на уеб страницата Quora. Вижте една ранглиста на минусите на това да си доста интелигентен, направена въз основата на отговорите:

Поставят разсъдъка пред страстите

Много умни хора не съумяват да показват страстите си, счита потребителят Маркъс Гедулд. Особено в случай че не са от най-разговорливите. Те постоянно размишляват и мерят думите си.

Така и не схващат какво е да полагаш доста старания

Някои консуматори на Quora смятат, че на доста интелигентните хора им е по-лесно в работата и живота, тъй като са им нужни по-малко старания.   Този въпрос, обаче, е противоречив. Според други, високото IQ не подсигурява триумф, тъй като за него с изключение на просветеност се желае още неизменност, твърдоглавие и упоритост.

Хората чакат от тях доста

Хората чакат от високо интелигентните постоянно да бъдат на върха, да реализират големи резултати, да бъдат най-хубавите в колектива и така нататък На тях им е мъчно да беседват за слабостите и подозренията си. Когато се провалят пък, това се приема доста по-зле, в сравнение с, в случай че различен се провали, така е изненадващо.

Хората могат да се нервират на това, че постоянно ги поправяте

Никой не обича всезнайковците. Умните хора постоянно изпъкват с подготвеност, само че това може да нервира другите и да ги кара да ви завиждат.

Премислят повече, в сравнение с би трябвало

Много интелигентните хора постоянно обмислят и проучват. За някои хора това е спънка, тъй като ги спъва да вземат решения. Те непрекъснато обмислят възможните последици от всяко деяние и се тревожат прекомерно.

Взискателни са към останалите

Трудно се сприятеляват и са по-взискателни в избора на сътрудник, защото търсят човек на тяхното равнище, а това може да бъде мъчно.

Завиждат им

В работата всички сътрудници гледат на тях като на голяма конкуренция.

Разбират какъв брой малко знаят

Хората, които са доста интелигентни, схващат и какъв брой доста има още да се научи (За разлика от по-глупавите, които мислят, че знаят всичко).

Инфо: profit.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР