Интелигентните сградни технологии и иновативни решения за електроснабдяване и електрообзавеждане

...
Интелигентните сградни технологии и иновативни решения за електроснабдяване и електрообзавеждане
Коментари Харесай

АББ създава интелигентен футболен стадион за ФК Аустрия


Интелигентните сградни технологии и новаторски решения за електроснабдяване и електрообзавеждане трансформират в миналото обичайна Дженерали Арена на ФК Аустрия (Виена), в съвременен образец за обвързвано, безвредно и енергийно дейно спортно оборудване

Лидерът в новаторските технологии АББ бе определен да трансформира издигнатата през 1925 година Дженерали Арена, в интелигентно и приспособено към потребностите на бъдещето място. Спортното оборудване към този момент комбинира най-модерните технологии за интелигентни здания и енергийно дейно електроразпределение, като в това време го прави по-интуитивно за ръководство и съобразено с потребностите на посетителите.

Тези IoT решения са част от портфолиото от цифрови артикули ABB Ability™, чиито обсег се простира от устройства до периферии и облачни услуги и комбинира изчерпателен експертен опит в региона с ненадминати знания в уеб свързаността за усъвършенстване на оперативната работа и успеваемост.

Това е и първият резистентен футболен стадион в Австрия. Той бе преоборудван в съдействие с Австрийския Съвет за стабилно строителство, който подкрепя планирането на дизайна и осъществяването, което включва фотоволтаична система на покрива на северните трибуни.

Оливър Илтисбергер, шеф на бизнес направлението за интелигентни здания на АББ, показа: “Нашата задача е да напишем бъдещето на безвредното, интелигентно и стабилно електроснабдяване и електрообзавеждане, и трансформацията на Дженерали Арена е приказен израз на тази визия, въплътена в действителност.

“Беше наслаждение да работим с ФК Аустрия (Виена) и Австрийския Съвет за стабилно строителство, с цел да осъществяваме един стадион, събрал в себе си най-новото от интелигентните сградни технологии за да се сътвори едно интелигентно, приветливо пространство, което е елементарно и дейно за ръководство, само че също по този начин и понижава въздействието върху околната среда.

Цялата верига на цената на електроснабдяване и електрообзавеждане на стадиона - от систематизиране приблизително напрежение до всеки обособен електрически контакт - е издигната на едно доста високо равнище. Акцентите в продуктовите решения включват:

Безопасно зареждане

КРУ SafePlus (10kV) на АББ дава безвредно систематизиране на електрическата енергия на стадиона. Тази система приблизително напрежение, неизискваща техническо обслужване, е напълно газоизолирана и обгръща всички захранени елементи със стоманена капсула, която усъвършенства както надеждността, по този начин и персоналната сигурност.

За спомагателна мощ в електрическата система АББ дава два сухи трансформатора от 1000 kVA, които дават отговор на най-новите стандарти за енергийна успеваемост на Европейския съюз. Вместо масло трансформаторите употребяват технология, създадена от АББ за засилено изстудяване. Това минимизира риска от пожар и е идеално за места като игрища, офшорни платформи или други затворени пространства.

Постигнати са също и спомагателна сигурност и икономии на сила с включването на съставни елементи на АББ като прекъсвачите Emax 2 и разединителите със стопяем предпазител InLine II.

Надеждност


За обезпечаване на надеждно систематизиране на мрежата ниско напрежение са инсталирани 21 шкафа с превключватели TriLine-E series на АББ. Тази модулно разширяема система подсигурява ниски оперативни разноски с висока надеждност и дълги шпации за техническо обслужване.

Икономия на сила

Системата за ръководство на интелигентни здания ABB i-bus® KNX разрешава всички съставни елементи на осветяване, затъмняване, отопление, климатизация и вентилация в стадиона да бъдат свързани в мрежа и да работят дружно двустранно. В композиция с интегрираното ръководство на натоварването, това значи, че са реализирани оптимални икономии на сила.

Порталите 2gang DALI (цифров адресируем интерфейс за осветление) на АББ се употребяват и за ръководство на осветлението, тъй че цялата система от прожектори към този момент е интегрирана в KNX системата и може да бъде ръководена от елементарно за потребление мобилно приложение.



Подобрено прекарване за посетителите

За още по-добро прекарване на посетителите АББ инсталира всеобхватна гама от интелигентни и спестяващи сила решения за сградно ръководство. Акцентите включват детектори Busch-Presence за светлинно и климатично ръководство, които имат необятен и сензитивен обсег на разкриване, позволявайки извънредно усъвършенстваните ВИП зони да бъдат ръководени посредством интегрирани панели Busch-SmartTouch.

За спомагателен персонализиран колорит прекъсвачите за осветлението във ВИП зоната и други стратегически точки към стадиона са проектирани в известните за клуба виолетови цветове и почитателите даже могат да ги закупят в магазина на клуба, с цел да си ги инсталират вкъщи.

След 2 години строителство 24-кратните национални първенци в този момент осъществят нов образован и резистентен футболен стадион, който издигна профила на клуба и направи доста по-лесно конкурирането с локалните противници Рапид Виена.

Александър Мунда от стадиона споделя: “Искахме да поставим нов стандарт за модернизираност и комфорт на стадион с нашата нова Generali Arena. За да реализираме тази амбициозна цел, трябваше да работим с най-хубавите компании във всички области. В АББ ние открихме идеалния сътрудник във връзка с сградни технологии и инфраструктура. Отзивите от нашите фенове, ВИП посетители и чиновници, които влизат в контакт с продуктовите решения на АББ, са извънредно позитивни. АББ е конфигурирала своите нови и новаторски технологии в целия стадион, което прави Дженерали Арена това, което е през днешния ден: най-модерният и хубав стадион в Австрия.

Инициативите на АББ за обвързвана сигурност и енергийна успеваемост, в композиция с разширението на потенциала на стадиона до 17 500 седалки и проектите за реконструиране на игрището и изграждане на нов районен юношески център, значат, че стадионът към този момент дава отговор на стандарта на УЕФА за 4-звездно игрище, който позволява даже провеждането на полуфинали на Шампионска лига.

Северната естрада, чиято реорганизация коства към 42 милиона евро, побира 4 100 фенове и включва 28 ВИП ложи, две първокласни ложи и две ложи за високопоставени персони, както и под земята паркинг за 370 ВИП посетители. Източната естрада побира 5 050 фенове и обитава магазина за сувенири, музей и ресторант, а западната естрада разполага с места за 5 600 фенове.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е новаторски софтуерен водач с обстойно портфолио за цифровите промишлености. Продължавайки своята над 130-годишна история в нововъведенията, АББ през днешния ден е водач в цифровите технологии с четири насочени към клиентите, международни водещи бизнеси: Електроснабдяване и електрообзавеждане, Индустриална автоматизация, Задвижване и Роботика и дискретна автоматизация, поддържани от общата цифрова платформа ABB Ability™. Водещият бизнес Енергийни мрежи на АББ ще бъде продаден на Hitachi през 2020. АББ развива активност в над 100 страни и разполага с над 147 000 чиновници.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР