Интелектуалното пиратство е сериозен проблем. В България още не сме

...
Интелектуалното пиратство е сериозен проблем. В България още не сме
Коментари Харесай

Маринов за акциите срещу кабелни оператори: Интелектуалното пиратство е сериозен проблем

Интелектуалното пиратство е сериозен проблем. В България още не сме привикнали, че това е едно съществено закононарушение, което доста съществено нарушава авторските права.

Това сподели вътрешният министър Младен Маринов пред публицисти в Народното събрание за вчерашните акции против кабелни оператори.

„ Колегите си правят работата, взаимно с прокуратурата. Има и представители на „ Европол “. Операцията е обвързвана с противопоставяне на интелектуалното пиратство. Това за България е един сериозен проблем. На този стадий в резултат на предприеманите ограничения ние сме отвън наказателния лист 301 на Съединени американски щати във връзка с битка с пиратството, само че ме тормози, че в случай че не продължим с ефикасните ограничения против този тип незаконна активност, е допустимо отново да бъдем включени в този лист. Това директно въздейства върху всички останали процедури, свързани даже с облекчение на визовия режим “, изясни Маринов. Той акцентира, че виновността, че хората нямат телевизия тук-там, не е на полицията.

„ Ние дейно противодействаме на този тип незаконна активност. Тя не е обвързвана единствено с разпространяване на активи и стратегии на такива артикули. Противодействаме на подправените марки, на видео филми, на звукозаписи. Ние в България още не сме привикнали, че това е едно съществено закононарушение, което доста съществено нарушава авторските права “, безапелационен бе той.

Вътрешният министър е разпоредил и инспекция на случая с младежите, които настояват, че върху тях е упражнено полицейско принуждение. Става дума за инспекция на служители на реда от 2-ро РПУ по сигнал, че двама младежи са размахвали оръжия на публично място. Родители на момчетата обаче обясниха, че револверите са били играчка, а синовете им не са ги насочвали против хора, а просто са ги разглеждали. Момчетата настояват, че са бити от служителите на реда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР