Intel планира инвестиция 4.6 млрд. евро в ново съоръжение за

...
Intel планира инвестиция 4.6 млрд. евро в ново съоръжение за
Коментари Харесай

Intel инвестира 4.6 млрд. евро в завод в Полша

Intel възнамерява инвестиция 4.6 милиарда евро в ново оборудване за сглобяване и тестване на полупроводници покрай Вроцлав в Полша. Новият индустриален център е част от многомилиарден капиталов проект на американската компания за създаване на потенциал за чипове в Европа.

Intel възнамерява инвестиция 4.6 милиарда евро в ново оборудване за сглобяване и тестване на полупроводници покрай Вроцлав в Полша. Новият индустриален център е част от многомилиарден капиталов проект на американската компания за създаване на потенциал за чипове в Европа.

Заводът във Вроцлав ще помогне да се отговори на " сериозното търсене на потенциал за сглобяване и тестване ", като компанията чака да бъде подготвен до 2027 година Това е и времето, когато оборудването за произвеждане на стойност 17 милиарда евро в немския град Магдебург се чака да проработи.

Предприятието в Полша ще наеме 2000 служащи и ще сътвори няколко хиляди спомагателни работни места по време на строителството и доставките, се споделя в изказване на компанията. " Полша просто беше малко по-жадна да завоюва този план ", съобщи изпълнителният шеф на Intel Пат Гелсингер, представен от Reuters.
Реклама Най-големият проучвателен и развоен център на Intel в Европа е основан в полския град Гданск, където работят към 4000 души.
Премиерът на Полша Матеуш Моравецки сподели, че е " разчувствуван да разшири ролята на Полша в световната верига за доставки на полупроводници ". Най-големият проучвателен и развоен център на Intel в Европа е основан в полския град Гданск, където работят към 4000 души. Intel не разгласи размера на дотациите, които ще получи от Варшава, само че сподели, че " както във всички места, където оперира, Intel ще търси подобаващи тласъци... с цел да подсигурява, че интервенциите му са конкурентни в международен мащаб ".

Въпросът със дотациите е от основно значение за компанията. След оповестяването на завода в Магдебург Intel контракти подкрепяне от държавното управление в Берлин на стойност 6.8 милиарда евро. Според компанията обаче тази сума към този момент е извънредно незадоволителна поради по-високите разноски за сила и високата инфлация.

Handelsblatt заяви в четвъртък, че немското държавно управление и Intel са покрай съглашение за увеличение на помощта до 9.9 милиарда евро. " Ние не желаеме подаяния, ние желаеме конкурентоспособност ", съобщи Гелсингер, представен от Reuters. " Разходите за труд се покачиха доста, материалните разноски се покачиха доста, тъй че ненадейно разликата в разноските стана по-голяма, в сравнение с в началото изчислихме ", добави той. Германският министър на финансите Кристиан Линднер изключи опцията Берлин да усили финансирането за Intel в изявление за Financial Times преди две седмици. " В бюджета няма повече налични пари ", сподели Линднер.
Реклама
През последната година европейските страни поставят много повече старания да привлекат производители на полупроводници. Няколко европейски страни се надпреварват да понижат зависимостта си от азиатски снабдители на полупроводници, откакто дефицитът, породен от пандемията, докара до безпорядък в няколко от значимите промишлености.

Чиповете, в които Intel се специализира обаче, не са видът, от който да вземем за пример зависи огромната автомобилна промишленост в Европа. Това докара до рецензии и слагането на въпроса дали привличането навръх Intel действително дава отговор на европейските потребности.
Свързани публикации Водещи производители на чипове ще разширят активността си в Япония 20 май 2023, 10:07 Intel обмисля да разшири фабриката си във Виетнам с инвестиция от 1 милиарда $ 13 февруари 2023, 13:47
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР