Insurify, американският виртуален застрахователен агент с най-висок потребителски рейтинг, обяви,

...
Insurify, американският виртуален застрахователен агент с най-висок потребителски рейтинг, обяви,
Коментари Харесай

Insurify получава 100 милиона долара финансиране

Insurify, американският виртуален осигурителен сътрудник с най-голям потребителски рейтинг, разгласи, че е завършил капиталов рунд от Серия Б за 100 милиона $ финансиране. Сделката е ръководена от Motive Partners – капиталова компания, с фокус към частните компании от финансово-технологичния бранш. Във  финансирането са се присъединили съществуващите вложители Viola FinTech, MassMutual Ventures, Nationwide, Hearst Ventures, Moneta VC, както и новите Viola Growth и Fort Ross Ventures.
Базираната на изкуствен интелект платформа за сравняване на застрахователни артикули, Insurify, е ръководена от българите Снежина Захария – създател и основен изпълнителен шеф, Тодор Кирязов – съосновател и основен продуктов шеф и Гиоргос Захария – съосновател и президент на метатърсачката Kayak
Компанията е основана през 2013 година, когато Снежина се сблъсква с компликации при закупуване на автомобилна застраховка. Тя е изправена пред единствените две благоприятни условия: или да прекара часове в телефонни диалози със застрахователни брокери, или часове наред да вкарва нужните данни в уеб сайтове. Разочарована от неналичието на действителни благоприятни условия за онлайн сравняване, Захария взема решение да построи уеб платформата Insurify, където потребителите получават в действително време персонализирани предложения за автомобилни, жилищни и животозастраховки, както от огромни, по този начин и от районни застрахователни компании в Съединени американски щати и имат опцията да закупят застраховката си по метода, по който избират – по телефона или онлайн.
По-рано тази година Insurify разгласи откриването на развоен център в София, като притегли умел екип от софтуерни инженери и специалисти по изкуствен интелект от Skyscanner. Офисът на компанията се разраства интензивно и в други посоки – като продуктов дизайн, маркетинг и реклама, с упоритост за удвояване през идната година.
„ Нашата задача е да затвърдим доверието сред клиент и брокер, като изградим най-интелигентния и благонадежден виртуален осигурителен сътрудник. Искаме да дадем опция на нашите клиенти да вземат най-хубавите решения по отношение на застраховката си и да сме сигурни, че я получават на най-хубавата цена посредством нашия артикул. Ние сме доста разчувствани да си партнираме с нашите вложители, с цел да продължим да построяваме надеждна марка, обичана от милиони клиенти и да реализираме задачите си за напредък. Индустрията форсира прекосяването си към цифрово застрахователно ходатайство и Insurify е водеща в този процес“, сподели Снежина Захария, създател и основен изпълнителен шеф на Insurify.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР