Institute of Electronic and Electronics Engineers (IEEE), базирана в САЩ

...
Institute of Electronic and Electronics Engineers (IEEE), базирана в САЩ
Коментари Харесай

Технологични асоциации свалят ограниченията срещу Huawei

Institute of Electronic and Electronics Engineers (IEEE), основана в Съединени американски щати група за проучвания и стандарти, анулира краткотрайната възбрана, наложена на Huawei и нейните дъщерни сдружения, за присъединяване в процеса на партньорска инспекция за своите научни публикации.

Тази вест идва единствено, откакто организацията разгласи, че ще попречва чиновниците на китайската компания да вземат участие в процеса и ще им забрани да вземат участие в закрити събития, включващи механически полемики. Тогава IEEE изясни, че решението му е в резултат на слагането на Huawei в комерсиалния “черен списък” от страна на администрацията на Тръмп. От организацията декларират, че са ревизирали решението си след в допълнение обяснение от Министерството на търговията „ по отношение на приложимостта на тези ограничавания за надзор на износа към дейностите по издание на научни материли от IEEE “.



„ Въз основа на тази нова информация чиновниците на Huawei и нейните филиали могат да вземат участие като партньорски рецензенти и редактори в нашия развой на издание. Всички членове на IEEE, без значение от работодателя си, могат да продължат да вземат участие в целия набор от действия на IEEE ”, се споделя в позиция. От Асоциацията допълват, че първичното решение е било стимулирано “единствено от предпочитание да се предпазят членовете ѝ от юридически риск”, само че казусът е бил адресиран.

SD Association, индустриална група, разработаща стандартите за памет-карти, също разгласи, че е лимитирала присъединяване на Huawei в техническите си срещи, само че по-късно изясни, че това се дължало на “технически проблеми” при сформиране на листата с участници. Преди дни, Асоциацията означи, че участието на Huawei " неотдавна беше спряно, с цел да се подсигурява сходство със възбраната за износ”.

Съшите ограничения са взели и от Wi-Fi Alliance, само че и те след това са премахнали наложената възбрана против китайската компания.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР