Институтът за пътна безопасност (ИПБ) започва национална гражданска инициатива -

...
Институтът за пътна безопасност (ИПБ) започва национална гражданска инициатива -
Коментари Харесай

Богдан Милчев:Законът за движение по пътищата трябва да има различна философия

Институтът за пътна сигурност (ИПБ) стартира национална гражданска самодейност - „ Мисия безвредни пътища ". Това заяви ръководителя на ИПБ Богдан Милчев за Българска телеграфна агенция.

Целта ѝ е да бъде записана и да бъде събрана задоволително огромна социална поддръжка, с която идващото държавно управление да бъде насила да одобри нов закон за придвижване по пътищата и нова конструкция за ръководство на пътищата, изясни Милчев.

От ИПБ оферират сливане на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", Агенцията " Пътна инфраструктура " и Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ". Тези три организации могат да бъдат обединени в държавна организация „ Транспортна администрация ", сподели Милчев. Според него по този метод ще бъде съсредоточена власт на едно място и тя ще има една цел - сигурността на придвижването по пътищата. „ Пътят е този, който може да защищити водачите да не загинат, тъй като водачите постоянно ще позволяват неточности ", разяснява той.

Според него законът за придвижване по пътищата би трябвало да има друга философия. „ Сегашната философия на закона е, че за всичко е отговорен водачът ", счита Богдан Милчев. От ИПБ оферират отговорността да стартира да се носи от доставчика на транспортната система. Доставчикът т.е. държавните институции, те основават и разпоредбите по тази система, те би трябвало да управляват тези правила. Ако водачите не ги съблюдават - доставчикът би трябвало да предприеме дейности, счита той.

По думите му страната ни е последната страна, която има закон, който е ориентиран само да трансформира водача, а не транспортната система. Този водач, в случай че попадне в друга транспортна система, в друга страна, той трансформира държанието си. Предлагаме отнасяне на систематичния извършител, тъй като сегашният закон не го прави, добави ръководителят на ИПБ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР