Институтът на ВМС на САЩ съвместно с Управлението за преспективни

...
Институтът на ВМС на САЩ съвместно с Управлението за преспективни
Коментари Харесай

ВМС на САЩ атакуват руските подводници с бактерии

Институтът на Военноморски сили на Съединени американски щати взаимно с Управлението за преспективни проучвателен планове на Министерството на защитата (DARPA) е почнал създаването на биологично дейни системи за следене и отбрана, способни да дефинират местоположението на корабите на съперника, оповестява Defense One, представен от Блиц.

 

Учените означават, че актуалните технологии разрешават основаването на особена биологична защитна система, благодарение на която ще могат да бъдат проследявани подводни обекти и да бъде установявано чии са те единствено за няколко секунди. 

С тази цел учените считат да основат необикновен вид бактерии, реагиращи единствено на избран метал, гориво или мощ на елекромагнитно влияние, които са присъщи на кораби или обекти от избран вид.

Със събирането на данните от бактериите ще се занимават дронове. Тези морски и въздушни безпилотни апарати ще бъдат оборудвани със специфични сензори.

Изследователите означават, че доста дизел-електрически подводници имат свои строго избрани " отбечатъци, по които може да бъде открит региона им на наблюдаване.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР