Инсталирането на повече слънчеви панели изигра водеща роля за справяне

...
Инсталирането на повече слънчеви панели изигра водеща роля за справяне
Коментари Харесай

Производството на слънчева енергия предотврати топлинната криза в Европа

Инсталирането на повече слънчеви панели изигра водеща роля за справяне с нарасналото търсене на електрическа енергия за изстудяване по време на горещините

Емил Василев преди 2 минути 6 Сподели

Най-четени

ХардуерЕмил Василев - 16:30 | 07.08.2023

Xiaomi показа Mi TV S Pro 100: рекордно огромен и на ниска цена 100-инчов смарт тв приемник

АвтомобилиИван Давидов - 23:30 | 05.08.2023

Енигмата към W10 мотора на Volkswagen

IT НовиниДаниел Десподов - 8:45 | 07.08.2023

Открита е непредвидена роля на геомагнитното поле в отбраната на Земята

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

През юни превишаването на световния температурен предел се отрази директно на южноевропейските страни, предизвиквайки горещини, които доведоха до тежки последствия, в това число горски пожари и суши довели до смъртни случаи.

Въпреки това производството на слънчева сила в Южна Европа изигра решаваща роля за намаляване на рецесията до известна степен.

Слънчевата сила компенсира дефицита на сила по време на горещите талази от последните седмици, когато температурите бяха рекордни и търсенето на климатици набъбна невиждано, оповестява Reuters.

Освен това слънчевата сила се добива най-добре през лятото, защото слънчевата радиация е най-силна през най-горещата част на деня. Производството на слънчева сила задоволява търсенето на електрическа енергия за изстудяване и способства за енергийната сигурност.

Испания и Гърция

Според Reuters, Испания и Гърция са измежду страните, които са конфигурирали доста повече слънчеви панели в изискванията на рекордно високите цени на силата през предходната година и устрема за повишение на енергийната сигурност, обвързван с нахлуването на Русия в Украйна.

Испания и Гърция са и измежду най-засегнатите райони в Европа заради изменението на климата. EU Copernicus документира, че температурата на земната повърхнина в някои региони на Екстремадура (Испания) надвиши 60 градуса по Целзий на 11 юли 2023 гoдина.

Red Electrica – испански електрооператор съобщи, че Испания е сложила нов връх, като е конфигурирала 4,5 гигавата (GW) фотоволтаични мощности през предходната година.

Това е довело до по-голямо произвеждане на слънчева сила през юли. Производството на сила е надхвърлило всички предходни месеци.

Слънчевата сила е осигурила съвсем 24% от електрическата енергия в Испания през юли тази година, спрямо 16% през юли 2022 година.

В Гърция слънчевите панели са покрили 3,5 GW от общо 10,35 GW по време на пиковото ползване на 24 юли, заяви гръцкият електрооператор IPTO. И различен фактор е съдействал за поддържането на енергийните системи на Европа в работен режим това лято – общото търсене на електрическа енергия е било относително ниско.

Докато през юли горските пожари в Гърция унищожиха повърхност, по-голяма от тази на Лондон, на 1 август гръцкият министър на гражданската отбрана и климатичните рецесии Василис Кикилиас разгласи, че през юли през страната са минали общо 1470 горски пожара, които са изпепелили близо 1 910 000 декара.

Проучване на Службата на Европейски Съюз за мониторинг на атмосферата „ Коперник “ (CAMS) разкри, че пожарите в Гърция са отприщили един мегатон (1 милион тона) излъчвания на CO2 в атмосферата, оповестява Euronews.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР