Инспектори ще следят за нарушения по плажовете - дали има

...
Инспектори ще следят за нарушения по плажовете - дали има
Коментари Харесай

Близо половин милион ще струват проверките на баровете и плажовете по морето

Инспектори ще наблюдават за нарушавания по плажовете - дали има задоволително свободна зона за слагането на чадъри и кърпи, дали барчетата и кафенетата са ситуирани съгласно закона, както и каква е дължината на бреговата линия за достъп до морето. За задачата министерството на туризма търси компания, която да се наеме с контрола против 408 000 лева без Данък добавена стойност. С включен Данък добавена стойност сумата приближава половин милион лв., написа в. " Сега ".

Служителите на определената компания ще бъдат наети за сезон 2018 и 2019 година и ще обикалят по плажовете в Бургаско, Варненско и Добричко, излиза наяве от регистъра на публичните поръчки. Екипите, които ще наблюдават за нарушавания, би трябвало да са най-малко два за всяка обособена позиция - Бургас, Варна и Добрич. Всеки един от тях би трябвало да се състои от минимум четирима специалисти, главно геодезисти.

Преди година на инспекции по плажовете потегли и самата отраслова министърка - Николина Ангелкова. Един от плажовете, които тя инспектира, бе Слънчев бряг. " Плажовете са поддържани и почистени, само че на Слънчев бряг-север е надхвърлена неведнъж утвърдената комерсиална повърхност и не е спазено условието за 50% свободна зона ", установи тя. Най-честите нарушавания през предишното лято бяха свързани с комерсиалните площи и свободната зона. " Като цяло нарушаванията са минимални и се отстраняват навреме. Проверките ще продължат през целия сезон ", разяснява тогава министър Ангелкова. В рамките на няколко месеца от министерството ревизираха над 40 плажа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР