Инсбрук за пореден път се превръща в център на катеренето

...
Инсбрук за пореден път се превръща в център на катеренето
Коментари Харесай

България с шестима представители на Световна купа по спортно катерене

Инсбрук за следващ път се трансформира в център на катеренето в света. Световната купа по спортно катерене за мъже и дами в дисциплините боулдър и компликация по всичко наподобява ще бъде мини-световно състезание със записаните 341 състезатели от 40 страни, измежду които съвсем всички настоящи първенци в катеренето.

Във всяка една от дисциплините в международната купа са записани следващ рекорден брой състезатели - при мъжете в боулдъра - 148, в компликацията - 139, при дамите надлежно 110 и 106. Сред тях са и най-хубавите български състезатели - Александра Тоткова, Слав Киров, Николай Русев, Матй Мицев, Росен Руев, Васил Василев.

Инсбрук има дъла история като хазаин на надпревари на най-високо равнище. Kletterzentrum Innsbruck бързо се трансформира в най-известния център в спортното катерене в света. Всички тимове по едно или друго време през годината упражняват в катерачния център при най-хубави условия за всички дисциплини. Този юни Инсбрук е хазаин на редица огромни надпревари - от 13-ти до 17-ти се организира международното университетско състезание, на 21-22-ри международна параклайминг купа и на същите дати - европейска купа за мъже и дами - скорост, а от 22-26-ти юни - международна купа компликация и боулдър.

Световната купа в Инсбрук е " гранична " за двете дисциплини - за боулдъра това е шести, финален кръг, а в компликацията е първи кръг. Интересно ще е премерването на силите в двете дисциплини по едно и също време, макра и импровизирано, без заключителен кръг, защото боулдър+трудност е новата композиция, която ще разпредели един комплект медали на ОИ в Париж, другият комплект е за скоростта.

Програмата:

22.06, сряда
Боулдър - квалификации мъже и дами
23.06, четвъртък
Боулдър - полуфинал и край мъже
24.06, петък
Боулдър - полуфинал и край дами
25.06, събота
Трудност - подготовка и полуфинал мъже и дами
26.06, неделя
Трудност - край мъже и жени
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР