Иновациите навлизат с все по-голяма сила в различните спектри на

...
Иновациите навлизат с все по-голяма сила в различните спектри на
Коментари Харесай

Предприемач: Иновациите навлизат с все по-голяма сила в земеделието

Иновациите навлизат с все по-голяма мощ в другите спектри на земеделието. Регенеративно земеделие е по-естественият, по-натурален метод на работа, на който основният фокус е почвеното здраве и изобилие. Това сподели Константин Харалампиев – създател на компанията AgroVAR в изявление за предаването " Човекът на фокус " на Радио " Фокус " .

" Това е къщата на растенията – в случай че тя е здрава, растенията също ще са здрави, те ще са с по-високи хранителни качества и всички позитиви. Ние желаеме да вършим това регенеративно земеделие, основано на науката. Т.е. използваме всички данни, които сложени в подтекст, фокусирано на равнище поле, безусловно подкрепят за индивидуализирането на резултата ", добави Харалампиев.   

Софтуерът за регенеративно земеделие помага на земеделците да решат кои култури са подобаващи за тях и по кое време е най-добре да се сеят според от особеностите на обработваемата земя. Софтуерът, създаден от AgroVAR " оказва помощ на земеделците да преминат стабилно от стандартно към стабилно регенеративно земеделие, като стабилно е основната дума ". Софтуерът реализира това, събирайки и анализирайки данни от съвсем всичко: почвени разбори, климатична информация, основана на геолокация, както и данни за изменящия се климат – " цялата тази информация може да ни приготви да проучваме и да вземем верни решения за локалното земеделие ", сподели още предприемачът:

" Контролът идва от информацията. Ако си осведомен за едно нещо или за един проблем, колкото повече информация имаш, колкото по-индивидуална е тази информация за теб, за твоя проблем, за твоите потребности, толкоз по-добре ще можеш да вземеш решението по какъв начин да се оправиш с този проблем ".  

Ролята на страната според Константин Харалампиев е по верния метод да дава насоките и регулациите, които идват от Европейски Съюз, да бъдат вярно разбрани от хората, които би трябвало да ги приложат.

" Но персоналният фактор също е доста значим – един земеделец да разбере, че основният му актив не са машините, а е почвата ", сподели още Харалампиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР