Иновативният лаптоп-таблет разполага с 13,3-инчов OLED екранКристиан Тайзмен, президент на

...
Иновативният лаптоп-таблет разполага с 13,3-инчов OLED екранКристиан Тайзмен, президент на
Коментари Харесай

Сгъваемият ThinkPad X1 Fold идва на цена от $2499

Иновативният лаптоп-таблет разполага с 13,3-инчов OLED екран

Кристиан Тайзмен, президент на „ Commercial PC and Smart Device Business ” в Lenovo, с ThinkPad X1 Fold
(снимка: Walden Kirsch/Intel Corporation)

Лаптопите с гъвкави OLED екрани безспорно са измежду най-атрактивните артикули на международното ревю CES 2020 в Лас Вегас. Такива компютри, предстоящи скоро и на пазара, демонстрираха Intel и Lenovo.

Още през май предходната година Lenovo показва първообраз на първия в света сгъваем преносим компютър. Сега на CES 2020 компанията сподели серийната версия на устройството, чиито продажби би трябвало да стартират по-късно тази година.

ThinkPad X1 Fold на процедура не се разграничава от прототипа. Това е полусгъваем таблет, който има 13,3-инчов OLED екран с разграничителна дарба 2048х1536 пиксела (разработен от LG Dislay). Иновативният компютър работи с хибриден процесор на Intel.

Устройството може да се употребява в ролята на таблет, като компютър посредством свързване на безжична клавиатура към него, а също и като дребен, леко огънат преносим компютър – в този случай част от гъвкавия екран се трансформира във виртуална клавиатура. В долната рамка на екрана се появява камера, съвместима с Windows Hello.

ThinkPad X1 Fold може да се употребява като таблет или преносим компютър
(снимка: Paul J. Walsh / Lenovo / Twitter)

X1 Fold работи под ръководство на Windows 10 Pro, приспособена от Lenovo за еластичен екран. Очаква се по-късно компанията да пусне преносимия компютър и с Windows 10X – тази версия е особено създадена за устройства с два екрана или гъвкави екрани.

Продажбите на Lenovo ThinkPad X1 Fold ще стартират в средата на тази година, заяви The Verge. Първият сгъваем преносим компютър ще коства 2499 $ – цена, която надали ще стресне въодушевените консуматори, жадни за нововъведения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР