Инициативата в полза на хората и опазването на природата започва

...
Инициативата в полза на хората и опазването на природата започва
Коментари Харесай

Осъзнатото хранене във фокуса на мащабна кампания на Лидл България

Инициативата в интерес на хората и опазването на природата стартира с национално представително изследване за питателните привички и настройки на българина

Лидл България афишира началото на дълготрайна обществено виновна акция под надпис #ХраненеСмисъл. Тя ще бъде както с информативен, по този начин и с учебен темперамент, като главната цел на смарт ритейлъра е да сложи основите на сериозен и последователен диалог по тематиката за осъзнатото хранене, който преглежда аспекти от грижата за здравето на хората до това какво ползване е по-щадящо за планетата. 

Първата интензивност, част от самодейността, е провеждането на национално представително изследване, което ще изследва настройките и навиците за хранене у нас и готовността на българите да следват модел на осъзнатата консумация на храна, която е здравословна за индивида, като в това време благоприятства опазването на природата.

Проучването ще се реализира в партньорство с специалисти от Национална асоциация по практическа диететика и интегративна медицина (НАПДИМ ), Асоциация „ Родители “ и Медицински университет „ Проф. доктор П. Стоянов “ – Варна и ще бъде осъществено от изследователската организация Blue Point. Резултатите ще дават основата за разрастване на обществено виновна връзка и просветителни интензивности през цялата година.

„ Ние всекидневно доближаваме стотици хиляди клиенти и способстваме с нашите многочислени артикули за тяхното хранене. Ето за какво стартираме тази акция с възприятие за отговорност и грижа. За нас е значимо да повдигнем публичен диалог и полемики за осъзнатото хранене освен с обществото, само че и с водачите на мнение, специалистите и институциите “, разясни Милена Драгийска , основен изпълнителен шеф на Лидл България. „ Темата за осъзнатото хранене е основна част от нашата тактика за стабилно развиване. От години подхващаме редица ограничения, с цел да осигурим по-качествени, здравословни и устойчиви хранителни артикули на налична цена. Затова имаме вяра, че с Lidl ХраненетоСмисъл е елементарно постижимо. “

Още през 2017 година Lidl е първата комерсиална верига на международния пазар, която създава цялостна тактика за понижаване на солта, захарта, остатъчните субстанции, замърсителите и добавките в асортимента от своите лични марки (печива с по-чиста рецепта от Фурната на Lidl, Clean Label артикули, надзор на плодове и зеленчуци за над 700 останки от пестициди и др.). Като взима под внимание последните световни научни проучвания на водещи специалисти в региона, ритейлърът неотдавна обнови своята Политика за осъзнато хранене, в която компанията си слага още по-амбициозни цели, свързани с сигурността и качеството на своите хранителни артикули, тъй че да способства за здравето на хората с грижа към планетата.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР