Инициативата Училище за работа подава ръка на младежи, които напускат

...
Инициативата Училище за работа подава ръка на младежи, които напускат
Коментари Харесай

Инициативата „Училище за работа” подава ръка на младежи от институции

Инициативата „ Училище за работа ” подава ръка на младежи, които напущат домовете за деца, лишени от  родителска грижа. Доброволците им оказват помощ да се оправят с идните житейски провокации.
„ Събираме близо 40 младежи от институции. Те са на възраст сред 16 и 18 години с концепцията, те в действителност да дойдат в София и да стартират първата си работа в живота, като ние ги поддържаме като доброволци през това време ”, изясни София Иванова, действен шеф.
Инициативата се прави за осма поредна година. Младежите се учат по какъв начин се написа CV, явяват се на първото си изявление за работа.
„ За да видят,че не е чак толкоз ужасно когато имаш другар до себе си. И те работят в разнообразни компании. Имаме 6 компании тази година- строителство, фризьорски салон, рекламна организация, ресторант, пекарна и IT компания ”, изясни още София Иванова.
„ Тази година ще вземат участие 37 деца от повече от 5 разнообразни града в страната, като те са в такава възраст, в която им следва овакантяване на дома.Освен да се приготвят за самия работен развой и трудовите привички, концепцията е да затоплим и връзките сред менторите и самите деца ”, добави Йоана Джоканова, планов координатор от Фондация „ Подарете книга ”.
ИЗТОЧНИК: Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР