Ингвар Кампрад, основателят на шведската мебелна верига Икеа (Ikea), е

...
Ингвар Кампрад, основателят на шведската мебелна верига Икеа (Ikea), е
Коментари Харесай

Почина основателят на ИКЕА

Ингвар Кампрад, създателят на шведската мебелна верига Икеа (Ikea), е умрял, заяви през днешния ден компанията, предадоха международните агнеции и vesti.bg.

Ингвар Кампрад умря спокойно в дома си в Смоланд, Швеция, на 27 януари, се показва в изказването от фамилията. Кампрад бе на 91 години.
 
Основателят на Икеа и банка Икано е един от най-великите бизнесмени на 20-ти век.
 
Той основава Икеа през 1943 година, когато е едвам 17-годишен. Успех реализира обаче едвам през 1956 година, когато компанията става първата, предлагаща мебели в компактни опаковки.
 
Идеята му хрумва, до момента в който гледа по какъв начин служащи демонтират краката на маса, с цел да може тя да се събере в колата на клиента и осъзнава, че спестяването на място значи икономисване на пари.

View image on Twitter

 View image on Twitter

 IKEA Today@IKEAtoday

The founder of IKEA and one of the greatest entrepreneurs of the 20th century, Ingvar Kamprad, has passed away at the age of 91.

12:39 PM - Jan 28, 2018
 120120 Replies  2,1652,165 Retweets  2,2372,237 likes
Twitter Ads info and privacy

Роден на 30 март 1926 година в Южна Швеция, Кампрад стартира като продава кибрит на съседите си едвам петгодишен и скоро уголемява предлаганите артикули със семена, декорация за коледни елхи, моливи и автоматизирани химикалки.

" Ингвар Кампрад бе популярен бизнесмен от типа, характерен за Южна Швеция - работлив и твърдоглав, с доста топлота и закачливи искри в очите. Той работи до самия завършек на живота си, оставайки правилен на максимата си, че множеството неща занапред би трябвало да бъдат направени ", отбелязва компанията.

Икеа е комплициран конгломерат от холдингови сдружения и фондации, който не е листван на борсата. Веригата сега е на път да регистрира годишни доходи от 50 милиарда евро (62 милиарда долара).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР