Информацията за присъствие на наши военни в Централноафриканска република (ЦАР)

...
Информацията за присъствие на наши военни в Централноафриканска република (ЦАР)
Коментари Харесай

Русия: Информацията за военното ни присъствие в ЦАР се извращава

Информацията за наличие на наши военни в Централноафриканска република (ЦАР) се извращава, сподели формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи ТАСС.

Според служителката в дипломатическата централа на Москва в страната на Черния континент работят 175-ма нейни съграждани. "Всичките се намират законно в ЦАР и едвам петима от тях военни. Пребиваването им е контрактувано със спогодби, подписани от нас и публични представители на ЦАР. Редица изявления в някои медии, които настояват, че на територията на африканската страна има някакви съветски наемници, извращават данните. Ние обаче не знаем кой и какво стои зад тези операции ", сподели още тя.

Трима съветски публицисти - Кирил Радченко, Александър Расторгуев и Орхан Джемал - бяха убити в ЦАР. Според едни данни те са снимали филми за активността на частната съветска военна компания Вагнер за медия, обвързвана с съперника на Владимир Путин - Михаил Ходорковски.

Захарова в петък на брифинг съобщи, че гибелта на публицистите е ликвидиране за обир. Ние получихме увещание от управляващите в ЦАР за непрекъснати старания за разкриване на нарушителите ", уточни още тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР