Информациите, че революцията на Фредерик Васьор във Ферари ще набира

...
Информациите, че революцията на Фредерик Васьор във Ферари ще набира
Коментари Харесай

И Лоран Мекис напуска Ферари?

Информациите, че революцията на Фредерик Васьор във Ферари ще набира скорост при започване на сезон 2023, стават от ден на ден. Досега французинът работи деликатно и повече или по-малко резултатите бяха предстоящи - шефът на стратегическия отдел Инати Руеда беше изместен на друга служба в компанията, а отборът се раздели с основния експерт по аеродинамика Давид Санчес. Вече има и други промени, а скоро изтича договорът на техническия шеф на отбора Енрико Кардиле, като към този момент няма индикации, че той ще получи предложение за нов.

Според последните клюки, спортният шеф на Черните кончета Лоран Макис също може да напусне отбора. В Италия към този момент означиха, че Васьор “демонтира ” отборът, построен от Матиа Биното в последните години и е получил утвърждение за дейностите си от основния изпълнителен шеф на компанията Бенедето Виня.

Италианският вестник Corriere dello Sport твърди, че Васьор към този момент е наложил несъгласие на прекосяването на Мекис в управителния екип на Формула 1. Поканата за това е пристигнала персонално от огромния началник на Формула 1 Стефано Доменикали.
 Васьор ще уволнява още хора на Биното Васьор ще уволнява още хора на Биното
Интересното тук е, че Васьор е предложил нова служба на Мекис във Ферари, само че с доста по-малко власт и се чака, че Лоран няма да одобри и по тази причина към този момент си търси вид отвън Маранело.
 Леклер се срещна с президента на Ферари Леклер се срещна с президента на Ферари
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР