Инфлацията вече е изяла тези 25 стотинки отстъпка за литър

...
Инфлацията вече е изяла тези 25 стотинки отстъпка за литър
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Не сме имали момченца, начело на правителство, а да не знаят какво да правят

Инфлацията към този момент е " изяла " тези 25 стотинки отстъпка за литър гориво. Освен това, огромна част от най-бедните хора, нямат коли или карат доста рядко. Това разяснява в " Говори в този момент " икономистът Мика Зайкова.

По думите й, мярката ще е в интерес на хората с по-големи благоприятни условия, които всеки уикенд могат да си разрешат пътешестване и почивки.



Мика Зайкова разяснява и нарастването е с 10% към пенсиите и добавените 60 лева обезщетения поради пандемията.

Ако един човек в този момент е взимал 400 лева пенсия, той ще си получи 40 лева нарастване, към него прибавяме 60-те лв. и добавката сред декември и януари, която имаше тази година. Това е за хората с прослужено време и напреднала възраст, изясни тя.

По думите й, измененията за инвалидните пенсии би трябвало да се създадат при постоянен парламент и устойчиво държавно управление. Нужно е да се отделят хората с трудов стаж, които са станали инвалиди и тези, които цялостен живот са били такива и не са имали опция да работят.

За какво ще стигне нарастването на пенсиите за възрастните хора?

Според нея, хората до в този момент са включвали в бюджета си добавката от 60 лева и към този момент не я броят като действително нарастване.

Зайкова изясни, че нарастването с 10% за всички действително води до това, че колкото по-голяма пенсия получаваш, толкоз по-голяма е добавката, което не е заслужено за хората с най-ниски пенсии, които изпитват най-големи усложнения.

Аз съм стопански консултант на сътрудниците от Има Такъв Народ, не съм член на партията, тъй че за политика не ме питайте, съобщи Зайкова.

Това може би е най-слабият парламент, който сме имали, откогато имаме парламенти, счита специалистът.

Не сме имали такива момченца, които са отпред на държавно управление, а не знаят какво да вършат. Виждате, че за пръв път в една година се вършат три бюджета, разяснява Зайкова и позволи, че до края на годината може би ще имаме още един бюджет.

Ситуацията е извънредно тежка, няма какво да се заблуждаваме, безапелационна е Зайкова.

Не имам вяра президентът да даде третия мандат на Има Такъв Народ, само че това е негово право. Първо - всеки да остави егото си у дома, второ - да няма разграничителни линии, да седнат и да се схванат като рационални хора, тъй като единствено по този начин имаме късмет да получим пари от Плана за възобновяване, добави тя.

Мика Зайкова е безапелационна, че на последващи избори няма да взе участие, защото е стара и " към този момент не ставам за такава работа ", изясни тя.

Източник: БНТ
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР