Инфлацията във Великобритания е намаляла с повече от очакваното -

...
Инфлацията във Великобритания е намаляла с повече от очакваното -
Коментари Харесай

Британската инфлация се забавя през ноември

Инфлацията във Англия е намаляла с повече от предстоящото - до 10,7 на 100 през ноември, отстъпвайки от 41-годишния връх маркиран през октомври, когато доближи 11,1 на 100. Това демонстрират най-новите публични данни на английската статистика, представени от Българска телеграфна агенция, която се базира на Ройтерс.

Поевтиняването на горивата оказа помощ за облекчение на ценовия напън, макар че високите цени на храните и силата са продължавали да притискат английските семейства и бизнес.

Икономисти, интервюирани от организацията, предвидиха, че годишният показател на потребителските цени ще спадне до 10,9 на 100 през ноември.

На месечна база нарастването на потребителските цени през ноември е било с 0,4 на 100 спрямо 2 на 100 през октомври. Прогнозите за ноември бяха за месечна инфлация от 0,6 на 100, добавя Си Ен Би Си.

Най-големият принос за по-ниската като цяло инфлация през ноември има " превоза, изключително моторните горива, само че покачващите се цени в заведения за хранене, кафенета и кръчми обаче имат противоположен, отчасти компенсиращ принос за подтикване на цените нагоре ", изясняват специалистите на английската статистика.

Основната инфлация в Обединеното кралство също се е намалила, до 6,3 на 100 на годишна основа през предишния месец, по отношение на 6,5 на 100 през октомври. Показателят не включва цените на силата, храните, алкохола и тютюна, като някои икономисти считат, че по този начин той дава по-добра индикация за по-дългосрочните ценови трендове.

Британската Служба за бюджетна отговорност (OBR) предвижда, че жителите на Обединеното кралство ще претърпят най-големия спад на стандарта си на живот, откогато статистиката записва сходни данни, защото се чака действителният приход на семействата да спадне с 4,3 на 100 през 2022 - 2023 година

На този декор финансовият министър на страната Джереми Хънт предизвести, че компликациите за популацията, породени от инфлацията, ще набъбнат, в случай че държавното управление в този момент вземе неверни решения, наблягайки още, че са нужни сложни решения за справяне с възходящите цени.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР